In English
Hoppa till sidans innehåll

IT och tävlingsadministration


Här kan du söka information inom IT-området. Använd länkarna till vänster för att komma vidare.

IT-nyheter och informationsbrevet IT-nytt

Nyheter inom IT- och administrationsområdet nås via menyn till vänster. Önskar du få mejl, döpt IT-nytt, där IT-nyheterna från hemsidan finns samlade, anmäl dig här.

En beskrivning av svensk orienterings IT-system

Följande dokument beskriver SOFT:s IT-system och hur IT-frågor hanteras.
- En beskrivning av svensk orienterings IT-system och hantering av IT-frågor (v. 2017-03-15)

Publika listor för aktuella IT-ärenden

För att du ska slippa rapportera in ärenden som redan är rapporterade och för att kunna se vilken utveckling som pågår i svensk orienterings IT-system finns nu publika listor för ärendehantering att se via caselist.orientering.se

Teknik och resursplanering

Förutom att kartor, banor och kontroller är korrekt administrerade är en fungerande tidtagning det viktigaste under en tävling. Det är en grundförutsättning för att alla deltagare ska få ett resultat och är det centrala inom tävlingsadministrationen. Nödvändiga tekniska förutsättningar och hårdvaruresurser ska därför utformas noga för att möta kraven från tidtagning.

Läs mer i anvisningen om tävlingsadministration som hittas under avdelningen Tävlingsregler och anvisningar för grenen orienteringslöpning.

För tävling inom nivå 1 (orienteringslöpning) finns också ett stöddokument framtaget med lägsta IT-kvalitetskrav. Det hittas under avdelningen Stöddokument.

Övrigt på sidan (hittas via menyn till vänster) 

Vanliga IT-frågor och svar

På den här sidan har vi samlat vanliga frågor och svar inom IT-området.  

Eventor med tävlingsprogram och anmälan

Eventor är svensk orienterings centrala IT-system. Här hanteras allting före och efter tävling. Det innebär bland annat ett anmälnings- och resultatsystem för alla tävlingar, inklusive stafetter.

Livebevakning och bildproduktion

På den här sidan finns allt om hur du som arrangör kan göra din orienteringstävling mer publik.

OLA tidtagningsprogram

Allt om svensk orienterings tidtagningsprogram som används under själva tävlingen. Det hanterar allt från inkomna anmälningar från Eventor, banor, klasser, lottning osv till registrering av löpare i mål, speakerbevakning mm och slutligen en resultatlista som laddas upp till Eventor.

Obasen

Obasen.nu är Svenska Orienteringsförbundets egen webbserver där flera tjänster finns samlade, bland annat WinSplits Online (sträcktidsanalys), Motionsorientering och tjänsten Naturpassområden.

Speakerstöd

Finns inte tillgång till OLA eller annat tidtagningsprogram kan RF Tävling/speakerstöd vara ett alternativ. RF Tävling/speakerstöd är ett program för att underlätta för tävlingsarrangörer och vänder sig främst mot speakerfunktionen på en tävling.

Stämplingssystem

På den här sidan hittar du information om de av SOFT godkända stämplingssystemen Sportident och Emit.

Distriktens IT-ansvariga

Här får du en lista på distriktens IT-ansvariga - telefonnummer och e-post. Till dem hör du i första hand av dig om du behöver hjälp med det tävlingstekniska vid ditt arrangemang.

Uppdaterad: 2017-03-17 13:41
Skribent: Niklas Wrane
Epost: This is a mailto link
Huvudsponsor
TeamSportia_2radig_CMYK
Partners
Annonser
Ut i det fria

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4765360
E-post: This is a mailto link