In English
Hoppa till sidans innehåll

IT och tävlingsadministration


Tävlingsadministration inom orientering omfattar alla de administrativa moment som krävs för att genomföra en orienteringstävling. Området innehåller specifika delar som var för sig ska utföras före tävling, under tävling och efter tävling.

För de administrativa funktioner som ska utföras före respektive efter en tävling finns ett centralt webbaserat informationssystem från SOFT som heter Eventor. I Eventor finns tävlingsprogrammet med alla tävlingar som deltagarna kan anmäla sig till. Eventor hanterar också allt från tävlingsansökan till tävlingsrapportering och fakturering. Eventor nås via eventor.orientering.se

För de funktioner som ska hanteras under själva tävlingen, som direktanmälan, tidtagning, resultat, speaker osv, finns det olika program att välja mellan. Dessa program benämns tidtagningssystem, men kan också heta tävlingsadministrativa program eller system. SOFT:s eget tidtagningssystem heter OLA och kan hämtas kostnadsfritt för klubbanslutna via Eventor. Exempel på andra program är MeOS och SportSoftware OE/OS 2010.

En beskrivning av svensk orienterings IT-system

Följande dokument beskriver SOFT:s IT-system och hur IT-frågor hanteras.
En beskrivning av svensk orienterings IT-system och hantering av IT-frågor (v. 2017-03-15) 

IT-nyheter och informationsbrevet IT-nytt

Nyheter inom IT- och administrationsområdet nås via menyn till vänster. Önskar du få mejl, döpt IT-nytt, där IT-nyheterna från hemsidan finns samlade, anmäl dig här.

Publika listor för aktuella IT-ärenden

För att du ska slippa rapportera in ärenden som redan är rapporterade, och för att kunna se vilken utveckling som pågår i svensk orienterings IT-system, är publika listor en lösning. 

Den publika lista som tidigare nåtts på caselist.orientering.se fungerar inte tills vidare. Vi har bytt ärendehanteringssystem och det arbetas på en lösning där länken istället ska gå till en sida som visar valda delar ur den nya ärendehanteringen.

Uppdaterad: 24 NOV 2017 12:01 Skribent: Niklas Wrane
Epost: This is a mailto link
Partners
 Våra partners
Länkar
 

Ut i det fria

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link