In English
Hoppa till sidans innehåll

Kartfrågor


Tillgång till bra kartor anpassade till orienteringssporten är en förutsättning för att vår idrott ska kunna bedrivas.

Via menyn till vänster nås kartnyheter och annan kartinformation. Önskar du få mejl, döpt Kartnytt, där nyheterna från hemsidan finns samlade, anmäl dig här.

 

Aktuellt 

Ny certifiering av färgutskrivare

Processen med certifiering av färgutskrivare för skogskartor 2019 är öppnad. Sista dag att skicka in kartorna är 31 mars och den certifiering du får sträcker sig sedan över tre år.

Läs mer 

Nya sprintnormen

Senaste nytt från IOF är att nya sprintnormen förhoppningsvis antas på IOF-styrelsens möte i april 2019. Vi håller tummarna!

Nytt nummer av Kartnytt

Nytt nummer av Kartnytt, nr 3, 2018, är ute med en mängd kartnyheter.

Läs mer   

Kartkonvent för sprintkartor framflyttat

Det blir inget konvent med fokus på sprintkartor i januari som vi tidigare gick ut med en förhoppning om. Sprintnormen håller på att slutföras och så snart den är lanserad bjuder vi in till en ny helg.

Uppdateringar i kartnormen

Ett förslag med ett antal mindre korrigeringar, förtydliganden och förbättringar av ISOM 2017 lämnades in till IOF:s förbundsstyrelse som nyligen godkände dessa för införande.

Läs mer 

Nya kartnormen för beställning

I april 2017 kom den nya kartnormen, kallad ISOM2017. I juni skickades ett offsettryckt exemplar ut till var och en av alla 570 klubbar som finns i landet. Har du inte fått den kan du beställa ett exemplar från SOFT:s webbutik för 40 kr. 

Den offsettryckta versionen innehåller också en färgmall i CMYK-färger så att du kan jämföra dessa med din färgskrivare.

Beställ ett exemplar för 40 kr via länken nedan.

Beställ kartnormen här  

Uppdaterad process för kartkontroll

Många frågor inkommer om kvalitetskontrollen av våra kartor, bland annat vilka skillnader det är mellan terrängskontrollen och den tekniska kontrollen. Inför 2018 uppdaterades processen för kontrollen av svenska orienteringskartor. En egen avdelning beskriver hur den går till och hur kartan blir godkänd. 
Kartkontroll och godkända karta     

Lista över aktiva offsettryckerier

Istället för en certifiering av offsettryckerier, vilket tidigare har diskuterats, har en lista införts över aktiva offsettryckerier och en uppmaning om att kontakta tidigare års arrangörer för referenser.
- Lista över aktiva offsettryckerier   

Vanliga kartfrågor och svar

Det inkommer kontinuerligt kartfrågor. Många handlar om kartnormen och sprintnormen, men också om karttryckning och kartskalor, bland annat hur man ansöker om dispens för större kartskala. För att underlätta för alla kartintresserade har vi samlat vanliga kartfrågor och svar på en egen sida.
Vanliga kartfrågor och svar 

Uppdaterad: 07 FEB 2019 16:57 Skribent: Niklas Wrane
Epost: This is a mailto link
Partners
 Våra partners
Länkar

 WOD


Ut i det fria

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link