In English
Hoppa till sidans innehåll

Kartfrågor


Tillgång till bra kartor anpassade till orienteringssporten är en förutsättning för att vår idrott ska kunna bedrivas.

Via menyn till vänster nås kartnyheter och annan kartinformation. Önskar du få mejl, döpt Kartnytt, där nyheterna från hemsidan finns samlade, anmäl dig här.

 

Aktuellt

Presentationer och annan dokumentation från kartkonventet

SOFT:s kartkonvent hålls normalt vartannat år och är öppet för alla. Konventet 2018 var förlagt till Quality Hotel Nacka, Stockholm, 27-28 januari.

Presentationer och annan dokumentation från konventet finns här.

Nästa certifiering av färgutskrivare

Under vintern har IOF ambitionen att ta fram nya direktiv för färghantering, samt ett nytt offsettryckt PrintTech-blad att kalibrera din egen skrivare mot. Därför är tidpunkt för att skicka in ansökan med kartor för nästa certifiering satt till senast 1 juni 2018. Mer information kommer så snart de nya direktiven finns på plats.

Den certifiering du redan har gäller alltså även våren 2018. Ny logotyp som även inkluderar våren 2018 läggs ut här på hemsidan inom kort.

Vid behov av certifiering inför vårsäsongen skickas ansökan in senast 1 februari 2018.

Mer generell information om certifieringen finns här.

Nya kartnormen för beställning

I april kom den nya kartnormen, kallad ISOM2017. I juni skickades ett offsettryckt exemplar ut till var och en av alla 570 klubbar som finns i landet. Har du inte fått den kan du beställa ett exemplar från SOFT:s webbutik för 40 kr. 

Den offsettryckta versionen innehåller också en färgmall i CMYK-färger så att du kan jämföra dessa med din färgskrivare.

Beställ ett exemplar för 40 kr via länken nedan.

Beställ kartnormen här 

Lista över aktiva offsettryckerier

Istället för en certifiering av offsettryckerier, vilket tidigare har diskuterats, har en lista införts över aktiva offsettryckerier och en uppmaning om att kontakta tidigare års arrangörer för referenser.
- Lista över aktiva offsettryckerier   

Vanliga kartfrågor och svar

Det inkommer kontinuerligt kartfrågor. Många handlar om kartnormen och sprintnormen, men också om karttryckning och kartskalor, bland annat hur man ansöker om dispens för större kartskala.

För att underlätta för alla kartintresserade har vi samlat vanliga kartfrågor och svar på en egen sida som antingen nås nedan, eller via menyn till vänster.
Vanliga kartfrågor och svar 

Egen avdelning för kartkontroll

Många frågor inkommer också om kvalitetskontrollen av våra kartor, bland annat vilka skillnader det är mellan terrängskontrollen och den tekniska kontrollen. För tävlingar inom nivå 1 har SOFT det yttersta kvalitetsansvaret, inklusive kartornas kvalité. Därför görs en sista teknisk kontroll för dessa kartor innan ett godkännandemärke ges.
- Kartkontroll    

Uppdaterad: 13 APR 2018 10:57
Skribent: Niklas Wrane
Epost: This is a mailto link
Partners
Annonser
Ut i det fria

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4765360
E-post: This is a mailto link