In English
Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Svensk idrott, genom RF, kommer att vara med som en del i det stora Pridetåget i Stockholm den 5 augusti. Svensk orientering kommer tillsammans med ett antal andra idrotter att gå i tåget för att manifestera att alla är välkomna i idrotten.
 
I dagarna går det ut en offsettryckt version av den svenska översättningen av nya kartnormen till alla 570 svenska föreningar.
 
Då nya kartnormen introducerades togs det fram en symboluppsättning för Ocad. Denna innehöll en del fel som nu förhoppningsvis är åtgärdade.
 
Onsdagen den 24 maj arrangerades för andra gången någonsin WOD - World Orienteering Day. Och återigen blev manifestationen väldigt lyckad.
 
Den 7-13 augusti åker 32 talangfulla orienterare på läger i Kiskunhalas, Ungern. I ett längre perspektiv är lägret en förberedelse inför framtidens utmaningar, i ett kortare perspektiv är det viktigt inför Junior-VM 2018.
 
I höst väntar tre internationella tävlingar på seniorsidan. Euromeeting i Norge och världscuper i Lettland och Schweiz.
 
Den 1-10 september genomförs ett kombinerat tävlings- och träningsläger i norska Östfold.
 
RF har tillsammans med en referensgrupp från specialidrottsförbunden skapat en vägledning för SF vid tillstyrkan av idrottsutbildning för nationellt godkännande (NIU).
 
Under våren har ett flertal orienteringsarrangörer haft problem med markfrågor och enligt SOFT:s markansvarige Eje Andersson finns många viktiga lärdomar att dra för framtiden: "Frågan om tillgång till mark är avgörande för sporten."
 
Letar du efter den perfekta presenten till en orienterande vän eller släkting? Kika in i Svenska Orienteringsförbundet webbshop.
 
De två senaste veckorna har Eventor gått sakta och ibland till och med legat nere helt. Problemet ska nu vara löst.
 
Under sommaren arrangeras det två juniorlandslagsaktiviteter dit det är öppen anmälan för intresserade juniorer att söka.
 
Svensk orientering surfar vidare på en framgångsvåg. Nu har vi helt och fullt summerat ett fantastiskt 2016 - både verksamhetsberättelsen och årsredovisningen finns att ta del av här på hemsidan.
 

Ny kartnorm klubbad

(2017-04-05 17:04)
Internationella Orienteringsförbundets Council har nu klubbat en ny kartnorm, ISOM 2017. Denna kommer att ersätta den nuvarande kartnormen som antogs vid millennieskiftet.
 
Nu är det dags att söka stipendier från Skogssportens Gynnare.
 
Huvudsponsor
TeamSportia_2radig_CMYK
Partners
Annonser
Ut i det fria

Postadress:
Blekinge Orienteringsförbund
Skärvgölsvägen 2
372 92 Kallinge

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info