Ser detta konstigt ut i din e-postklient? Klicka här.
GOF's sommarläger 2014
Till Hemsidan | Avprenumerera

Trots att det är sommarupphåll för orienteringstävlandet i skogen är det full fart på orienteringsaktiviteterna. Den här veckan arrangerade Tolered DM sprint i onsdags och DM sprintstafett (inofficiellt) i torsdags. DM sprint hade över 400 startande vilket får ses som en väldigt bra siffra. Sprintstafetten var det däremot inte så många lag som deltog i, nio i såväl juniorklassen som i seniorklassen. Segrande lag var i juniorklassen Kungälvs OK och i seniorklassen Sävedalens AIK.

Förra veckan ordnade IK Uven den fjärde deltävlingen i Vårserien med rekordhöga deltagarsiffror. Det var närmare 500 ungdomar som startade och en hel del vuxna i motionsklasserna. Glädjande att så många vill vara med. I morgon avgörs den sista etappen i Kungälv.

Förra helgen var det Unionsmatch. Den avgjordes den här gången på nära håll. Det var OK Skogshjortarna från Alingsås som stod för arrangemanget. Det gick ganska bra för Göteborg som placerade sig på en fin tredje plats bland de sju distrikten sammanlagt.

Det som väntar framöver är GOF:s Sommarserie som börjar 10 juni med Sävedalens Extremsprint, en lite annorlunda tävling där det gäller att ha koll. Sedan är det uppehåll en vecka, men sedan kör träningstävlingarna igång igen 24 juni och återkommer sedan varje onsdag fram till O-Ringen börjar.

Snart är det även dags för GOF:s Sommarläger, som i år genomförs vid Rydboholms SK:s fina klubbstuga intill Storsjön i Viskafors. Lägret som är för ungdomar mellan 10 och 12 år, är uppdelat i två omgångar. Första gruppen är där 12-14 juni och den andra 15-17 juni.

I sommar blir det också ett riktigt stort arrangemang i Göteborg, då WMOC ( Veteran-VM)  avgörs 25 juli till 1 augusti. Det är nu över 3000 anmälda och det är möjligt att anmäla sig fram till 30 juni, så det lär bli några till. Sprint vid Eriksberg och Långdistans i Skatås väntar.

Avslutningsvis vill vi återigen passa på att gratulera IFK Göteborg för 10-milatriumfen. I måndags kväll hyllades laget inför 15000 åskådare inne på Gamla Ullevi i samband med fotbollsmatchen mot Djurgården.

Ha en fin Sommar!

Sommarserien startar snart

Efter förra årets framgång med Sommarserien blir det ett ny omgång i år! Första tillfället är 10 juni.Läs mer

Ungdomsserien etapp 3

Igår gick tredje etappen av Ungdomsserien på DM-sprint som Tolereds AIK arrangerade i Tuve.Läs mer

Vårserien, etapp 4

Igår gick Vårseriens fjärde etapp i Lindome.Läs mer

IFK Göteborg tog historisk 10-milaseger

För första gången i tävlingens 70-åriga historia blev det Göteborgsseger på 10-mila. IFK Göteborg gjorde en stabil insats tävlingen igenom och med en vass avslutning kunde Eskil Kinneberg, på pigga ben, avgöra på upploppet.Läs mer
Göteborgs Orienteringsförbund | Orienteringens Hus, Skatås 41655 Göteborg | 031256020 |