In English
Hoppa till sidans innehåll

Distriktssamarbete 2018 - BROBYGGARNA


Under 2018 kommer Medelpads OF, Jämtland/Härjedalens OF och Ångermanlands OF att fortsätta samarbetet kring distriktens15-20 åringar. Brobyggarna är inne på sitt femte år....

Vi har sökt och fått pengar för projektet även under 2018. Gemenskap - Glädje - Samarbete - Utveckling - Behålla är våra ledord. Just nu har vi ca 50 ungdomar i projektet, som fyller på med nya kontinuerligt. Vi jobbar även för att ha med några unga ledare som goda förebilder vid våra träffar och läger.

2014 

Under 2014 var de tre första träffarna i Bispgården i november (2013), Sollefteå i februari och i Sundsvall i mars. Då vi tränade, spelade curling, var på laserhallen och planerade upp säsongen och vad vi ville med Brobyggarna.

Under sommaren 2014 samarbetade vi kring Rikslägret i juni och vi hade gemensamma lag till U10mila i Boråstrakten i början av augusti. Vi hade ett HD18 och ett D18-lag med Brobyggarna, vi hade också ett rent Sundsvalls OK lag i D18. I anslutning till U10mila arrangerade vi ett USM läger i Köping/Kolsva, där vi körde två av arrangörernas USM-träningar.

Ann Johansson

Den 15-17 augusti arrangerade Brobyggarna ett läger ute på Ulvön vid Sandviken  i samband med High Coast Medel på Ulvön. Vi körde sprintstafett, orienteringsträning, volleyboll, 5-kamp och Nolaskogsarnas medeldistans High Coast Medel.

Start på sprintstafetten

Den 12-14 september åkte vi på tävlingsresa till Östersund där vi sprang Natt-OL på fredagen, Loffelunken - en medeldistans i Krokom på lördagen och Älgjakten, en 7-mannastafett vid skidskyttestadion i Östersund på söndagen. Vi bodde tillsammans i Frösö IFs klubbstuga och på lördagseftermiddagen var vi och körde ett pass i rummen på Boda Borg.

Under USM i Köping bodde distrikten tillsammmans på Lärbogården utanför Kolsva.

I november/december träffades vi återigen i Bispgården för att utvärdera året och börja fundera över nästa år. Då vi fått nya pengar från Idrottslyftet så kunde vi tillsammans blicka framåt och sätta upp nya mål och utmaningar inför 2015.

2015

Vi har haft två träffar en i Örnsköldsvik 30 januari - 1 februari, då vi körde innebandy, sprintorientering, badhusorientering och långdistans. I slutet av mars 28 -29 mars genomförde vi ett barmarksläger i Sundsvall, tyvärr kom en del snö dagarna innan, men vi kunde ändå genomföra två orienteringspass och ett styrkepass med innebandy efteråt. På söndagseftermiddagen deltog vi i Mötesplatsen - en ungdomsledarkonferens som SOFT arrangerade tillsammans med SISU.

Vid 10-mila 9-10 maj hade vi ett Brobyggarlag i ungdomsstafetten. 

Det blev tyvårr inget U10-mila då tävlingen sammanföll med Norrlandsmästerskapen i Sollefteå. Nästa år hoppas vi att tävlingsprogrammet ser annorlunda ut så att vi kan vara med igen.

Vid DM-tävlingarna för Ångermanland och Medelpad i Härnösand  den 22-23 augusti anordnade vi ett läger på Härnön. Under helgen bodde vi på Sporthotellet, och förutom att springa DM-tävlingarna så utforskade vi grottorna ute vid Smitingenshavsbad, spelade beachvolleyboll och grillade vid havet., Vid USM i Sundsvall bodde alla tyre distrikten tillsammans. Tyvärr krockade Östersundstävlingarna Loffelunken och Älgjakten med USM detta år, och vi hoppas att vi kan hitta en annan aktivitet i Jämtland vid en annan tidpunkt. I sället träffades vi i Sundsvall i november och sprang Höknatten - en nattpatrulltävling. Efteråt väntade en skön dusch, tacos och microsprint i SOK-stugan. Året avslutades med en träff i Sollefteå där vi också bjöd in alla "nya" 15 åringar. Vi körde sprint på NM-sprintkartan, bollturnering på eftermiddagen inomhus och funderade över träffarna och aktiviteterna som varit under året och vi började fundera över 2016

2016

I början av april träffades vi för ett barmarksläger i Sundsvall, och denna gång var det barmark - vi körde barmark på Essvik, laserhall, nattorientering och på söndagen körde vi en av SM-sprintbanorna från 2015. Vi hade pratat om att skaffa orienteringströjor för Brobyggarna och under våren blev det verklighet - superfina tröjor med namn på!

I slutet av maj träffades vi söder om Örnsköldsvik, Bjästa - vi körde High Coast och gick till Slåtterdalsskrevan i Skuleskogen, Höga kusten. En otroligt fin vandring i den vackra Höga Kusten terrängen.

 

 Laddade till max åkte vi buss tillsammans ner till Tibro för att springa U10 i början av augusti, vi hade ett herrlag och två damlag, varav ett var ett Sundsvalls OK lag. På vägen hem stannade vi i Karlstad för att köra två stycken USM-träningar.

I september drog vi till Östersund för att springa nattoreintering, Loffelunken, Älgjakten och klura ut cellerna på Boda Borg. Vi bodde i Frösö IFs klubbstuga och vi ställde upp med fyra Brobyggarlag på Älgjakten. 

Vi avslutade året med Höknatten i Sundsvall, snön hade kommit redan i november och det blev en lång, kall och tuff natt för patrullerna! Vi övernattade i IF Strategens klubbstuga i Töva, och avslutade helgen med en bollturnering inomhus på söndagen.

2017

Årets första Brobyggarträff var i Sollefteå samlade 27st ungdomar, juniorer och ledare. Tanken var att vi skulle delta vid SkidO SM som skulle avgöras på Hallstaberget, på grund av snöbrist blev det inställt men vi träffades under två dagar i Sollefteå ändå. Flera "nya" Brobyggare var med för första gången och i stället för SkidO blev det SprintOL på gamla regementområdet, skidkytte på Hallstaberget, utvärdering och massor av ideér på aktiviteter inför året på lördagen, och på söndagen åkte några skidor och några körde långpass. Som vanligt när Brobyggarna varit i Sollefteå så bodde vi i Remsle stugan.

I slutet av mars den 24-26 mars träffades vi i Härnösand för en helg med inomhusorientering, banläggningskurs, sprintintervaller och lite barmarksorientering vid Murberget. Inomhus orienteringen var i en idrottshall där det inte var lätt att hitta det optimala vägvalet bland trappor, läktare, bommar och bänkar. Sprintintervallerna var i anslutning till Högslättens IP, och det blev tuffa intervaller med gemensam start. Barmarks orientering i lag där det gällde att samla så många kontroller och poäng som möjligt. En helg som hade det mesta, men också en banläggarutbildning och givetvis tacos!

Den 25-28 maj drog vi på USM läger till Umeå i samband med Västerbottens 3-dagars. Det blev både träningar och tävlingar inför USM.

Kvällen före vilodagen vid Oringen i Arvika träffades vi på torget vid C-orten för att spela vi brännboll. En aktivitet som blivit tradition.

Första helgen i augusti åkte vi i stor buss ned till U10 mila i Tranemo. Vi ställde upp med ett Brobyggarlag i HD18 respektive D18, och ett Sundsvalls lag i D18. Efter tävlingen fortsatte vi till Skara för att besöka Skara sommarland innan vi åkte hem.

Den 8-10 september åkte vi till Östersund och sprang Nattserien, Loffelunken och Älgjakten. Vi övernattade i Frösö IFs sportstuga, där vi sov över på luftmadrass. Vi provade bågskytte inomhus i Brunflo på lördags eftermiddagen och badade på äventyrsbadet efter middagen.

I november träffades vi Sundsvall och sprang ”Höknatten” – en patrullnattorientering, som var tuff och utmanande. På söndagsförmiddag spelade vi bowling på Södra Berget, helgen och året med Brobyggarna avslutades med tacobuffé – en ”stående” rätt när vi träffas!

2018

Årets första träff var i Sundsvall den 16-18 februari i samband med SkidO SM på Södra Berget. Man kunde välja mellan att åka klass eller öppen bana, många utmanade sig själv framför allt på söndagens stafett. Vi träffades redan på fredagen för att tillsammans bestämma programmet för årets Brobyggare, och det var som vanligt många förslag på olika aktiviteter. På lördagseftermiddagen badade vi på Himlabadet och efter det var det kamratmåltid och prisutdelning på Sidsjö Hotell. Kvällen avslutades med spel av olika slag.

Den 17-18 mars träffades vi i Härnösand för att åka SkidO i Bondsjöhöjden, vi åkte skidO tävling på lördag förmiddag och körde bollekar inomhus på eftermiddagen och kvällen avslutades givetvis med tacos. Vi bodde på hårt underlag i Klockargården i Säbrå inte långt från tävlingarna vi Bondsjöhöjdens IP, och på söndagen var det återigen skidO tävling som också fick avsluta lägret.

Den 17-20 maj åkte vi på gemensamt  USM läger till Luleå med träning och tävling.

I samband med Medelpad och Jämtland/Härjedalens DM i Bräcke ordnade vi läger med förutom två orienteringstävlingar, paddling, brännboll, kubb och bad. Lördagkvällen avslutades med hamburgergrillning och fotboll. Fina tävlingar och paddling i vacker natur kryddades med årets bottennapp när det gällde login, men vi överlevde det också.

Årets Oringen gick i Örnsköldsvik, och vi samlades på kvällen dagen före vilodagen vid Nyängetshavsbad för volleyboll, brännboll och fika.

Den 3 augusti rullade bussen söder ut mot U10 mila Götene i Västergötland. Denna gång valde vi att stanna kvar och springa hela helgen, en natt till i tält och två tävlingar till. Det blev en jättelyckad helg, att få campa tillsammans och dessutom springa tillsammans är en höjdare.

 I början av september drog vi till Östersund för nattorientering, Loffelunk och Älgjakt. Det blev också ett besök på Multi Challange där vi körde Gocart och åt tacos, kvällen avslutades på badet innan vi åkte tillbaka till login vid Frösö IFs klubbstuga. Vid Älgjakten ställde vi upp med 4 st Brobyggarlag!

Den 10-11 november träffades vi i Sundsvall för att springa nattpatrullorientering - Höknatten, i år var det snöfritt och plusgrader - härligt! Det blev 6st Brobyggarlag i olika konstelationer, pizza på kvällen, och på söndagen körde vi Laserhallen på Strike Club, Södra Berget och innan vi åkte hem blev det tacobuffé.

Uppdaterad: 11 MAR 2018 22:48 Skribent: Anna Nordin
Epost: This is a mailto link
Partners
 Våra partners
Länkar
 

Ut i det fria

Postadress:
Medelpads Orienteringsförbund
Nordichallen, Box 890
851 24 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 0702482115
Fax: 060566370
E-post: This is a mailto link

Se all info