In English
Hoppa till sidans innehåll

Rapport från U-10MILA och Teknikläger

2017-08-21 21:42
Kajsa Persson har sammanställt rapporten som följer.
  • Uppdaterad: 2017-12-12 18:24

Rapport från U-10mila och tekniklägret, 4-8 augusti.

Vi var 51 ungdomar plus ledare/förälder som påbörjade bussresan på fredagens eftermiddag. I år gick U-10mila i Ambjörnarp utanför Tranemo – Västergötland. Efter inkvartering i de fyra militärtält vi blivit tilldelade hann vi precis ner till arenan för att se starten på HD12-stafetten, där FK Göingarna tog en hedrande andraplats – grattis!

Vid midnatt kom regnet. Regnet som skulle komma att hålla oss sällskap nästan konstant de kommande dagarna.

Skåne ställde upp med ett kombinationslag i HD18 och ett i D18. Därtill hade Helsingborgs OK, Örkelljunga FK, FK Boken och Hjärnarps OL ett lag och PAN Kristianstad, Lunds OK och Andrarums IF ett lag.

Alla kämpade på fint och vi tyckte arrangemanget var välordnat och bra.

Vid lunchtid på lördagen åkte vi sedan vidare upp till Ånnaboda utanför Örebro -  Närke där fyra dagars teknikläger tog vid. I Ånnaboda anslöt ett gäng ungdomar med ledare från Halland. Ungdomarna fick sex bra träningspass från lördag eftermiddag till tisdag förmiddag.

Terrängen vi tränade i var bitvis ganska tung och svårläst med begränsad sikt. Blåbärsriset var säkerligen 70 cm högt här och där. Lägg därtill 20 cm mossa och underst sten….

Vädrets makter var väl inte helt på vår sida. De första dagarna var rejält våta (75 mm regn föll över oss bara på söndagen). Trots allt regn och väta var ungdomarna fantastiskt positiva och jobbade på kanonbra på varenda träning. Vi vuxna var imponerade!

Träningarna bestod av banor, ol-intervaller, skogssprint, korridor-ol och en avslutande kontrollplock i lag. En av kvällarna kom Martin Regborn och höll en föreläsning för oss om sin utveckling som orienterare och berättade om terrängen vi befann oss i, vilken angränsade till den avlysta SM-terrängen 2017. Vi och ”elitjunior-gänget” som också tränade i Ånnaboda fick tips på hur man bäst tar sig an den tunga och lite kluriga terrängen som väntar under SM.

Förutom orientering hann vi även med att äta på kinarestaurang och göra ett uppskattat besök på äventyrsbadet Gustavsvik i Örebro.

Nu sitter vi i bussen på väg hem till Skåne igen och vi vuxna tycker vi haft goa ungdomar med oss. De bjuder på sig själva och kämpar på så bra. Det kom förresten ett mail från kinarestaurangen Kinesiska Muren där vi åt. Vi fick ett fint ”tack för besöket” och beröm över alla trevliga och artiga ungdomar vi hade med oss – det värmer gott!

Vi har haft givande fullspäckade dagar där allt från ledare och träningar till mat och stugboende varit kanon!

Medföljande ledare var: Susanne och Clara Andersson – PAN, Ingela och Pim – Lunds OK, Mikael och Magnus – Andrarums IF, Cecilia Friskus Varberg, förälder Kajsa – OK Tyringe och sist men inte minst vår eminente busschaufför tillika förälder – Urban från Torfinn.

Tack allihop för härliga ol-dagar!

Kajsa Persson

Skribent: Sven-Åke Granquist
Epost: This is a mailto link
Partners
Annonser
Ut i det fria

Postadress:
Skånes Orienteringsförbund
Granquist, Falkviksvägen 8
294 35 Sölvesborg

Kontakt:
Tel: 0456-19240, 0705130750
Fax: 0456-19240
E-post: This is a mailto link

Se all info