In English
Hoppa till sidans innehåll

Sanna Fast och Linnea Golsäter uttagna till Junior-VM

2017-05-19 18:31
Den 10-15 juli avgörs junior-VM i Finland. Den svenska truppen är nu klar och bland de uttagna finns Sanna och Linnea från Eksjö SOK. Isa Envall, IKHP, är uttagen som reserv.
  • Uppdaterad: 2017-05-19 18:34

Ifjol avgjordes junior-VM i Schweiz. Då dominerade hemmanationen stort och vann sju av de åtta gulden. Nu har mästerskapet åter flyttat till nordisk mark. 10-15 juli är det dags för JVM-medaljjagande i Tammerfors.

Här är den svenska JVM-truppen:
Damer
Sanna Fast, Eksjö SOK
Linnéa Golsäter, Eksjö SOK
Emma Hagrot, Täby OK
Hanna Hugosson, Sundsvalls OK
Lisa Jonsson-Nordin, Skåneslättens OK
Vilma von Krusenstierna, OK Kåre
Reserv: Isa Envall, IK Hakarpspojkarna

Herrar
Anton Forsberg, Långhundra IF
Simon Hector, Snättringe SK
Simon Imark, Tullinge SK
Henrik Johannesson, Ronneby OK
Jesper Svensk, Stora Tuna OK
Isac von Krusenstierna, OK Kåre
Reserv: Filip Jakobsson, OK Tisaren
 
Sverige skickar ett rutinerat killgäng till Finland. Fem av de sex grabbarna har sprungit junior-VM sedan tidigare. Snättringes Simon Hector kommer att göra sitt fjärde junior-VM (han har tagit medalj i samtliga sina tre tidigare JVM-framträdanden). Simon Imark har sprungit två junior-VM och även Anton Forsberg, Jesper Svensk och Isac von Krusenstierna sprang mästerskapet i Schweiz förra året.

von Krusenstierna tog två individuella brons samt ett stafettsilver förra året. Och noterbart är att hela det svenska stafettlaget från förra året med Hector, Forsberg och von Krusenstierna har åldern inne för att springa JVM även i år.

På damsidan har de svenska tjejerna tagit många medaljer under de senaste åren, men de flitiga medaljplockarna har tagit klivet upp på seniornivå. Men nu håller ett nytt, spännande gäng på att formas.

Tre av tjejerna - Sanna Fast, Linnéa Golsäter och Hanna Hugosson - har sprungit JVM tidigare. Lisa Jonsson-Nordin och Vilma von Krusenstierna är framtidshopp som normalt tävlar i 18-årsklassen. Sedan får vi se en blågul debutant i form av Emma Hagrot.

Terrängen i Tammerfors lär inte kännas särskilt främmande för den svenska truppen. Det handlar om klassisk nordisk skog och orienteringen spås bli tekniskt utmanande.

Det svenska laget åker på ett femdagars uppladdningsläger i Tammerfors direkt efter Jukola i mitten av juni. Sedan återvänder löparna för medaljjakt några veckor senare.

Skribent: Kurt Svensson
Epost: Adressen Gömd

 Smålands

         LedordOrienteringen_gul_röd med vit text - SmOF officiella!

Kärnord

SmOF Facebook 2

 svenskOrientering_Smaland5

Zoner i Småland
 Vad händer i eran zon.

Allemansrätten LOGA

 

SMID-logo-ec-1-pc

Postadress:
Smålands Orienteringsförbund
Box 485
551 16 Jönköping

Kontakt:
Tel: 036-34 54 86
Fax: 036-34 54 18
E-post: This is a mailto link

Se all info