In English
Hoppa till sidans innehåll

10MILA i helgen, nu är vi på G

26 APR 2019 11:45
Skiftet april-maj är lika med högsäsong för orientering. 10MILA är kulmen på en träningsperiod för både elit och motionär. Skåne hälsar oss tiomilaälskare välkomna till ett nypyntat Glimåkra.
  • Uppdaterad: 26 APR 2019 11:45

Järla ska nu försöka försvara fjolårets seger i damklassen. Då var Karolin Olsson i sitt esse, vann senare även Swedish League. På 10MILA fick hon ett så bra utgångsläge som inte ens Tove Alexandersson kunde ta ifatt. I år har Karro haft en lite jobbigare inledning av säsongen, men å andra sidan har junioren Petrina Costermans tagit ett kliv framåt.  Sara Sjökvist är lika snabb som förra året, men vilka andra kompletterar? StOF sticker ut hakan och säger att Järla inte komemr vinna i år, men inget är omöjligt. IFK Lidingö är däremot StOF:s tips. Anna Bachman är i högform och med ytterligare fyra stabila löpare i utlänska eller strax under svenska landslaget, så finns det chans till topp 5. Ska de vinna så måste allt falla på plats. I övrigt har nog inte Stockholm några damlag som har potential till topplaceringar. Vinner gör nog Halden före IFK Göteborg. 

I 10MILA-klassen har Stockholmsklubbarna svårt att matcha fjolårsvinnarna IFK Göteborg. De får vara huvudfavoriter även i år, men frågan är om lag som OK Pan-Kristianstad kan överraska nu när det är snabblöpt och de kan bo hemma, kan terrängtypen också. Nja, OK Linné, finska Koovee ligger bättre till och varför inte norska Nydalen som ju har ungdomlig energi. Inga stockholmslag bland de 20 tror stjärnorna på StOF-kansliet. Överraska oss gärna!

Ungdomarnas tävling blir spännande och lika ovisss som vanligt. Riktkgt kul med en tävling där det inte står mellan 5-6 lag. Från Stockholmsbänken tror vi på fina lopp från Täby OK, OK Ravinen och Järfälla OK i första hand. men vi ska ha ögonen på IFK Lidingö, Sundbybergs IK, OK Södertörn, Tullinge SK och Tumba-Mälarhöjden också. Hur gör Attunda OK? Årets lopp så klart och bättre PR för 10MILA 2020 kan de inte göra i så fall.

Skribent: Lars Forsberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Stockholms Orienteringsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: 086274050
E-post: This is a mailto link

Se all info

Samarbetspartners

 

OL-specialisten
Stockholms bästa butik

MILA 2012
Tillverkar pannlampor som lyser upp stockholmshimlen

25manna
Världens bästa klubb vinner


10MILA är vårens kraftmätning för alla klubbar