In English
Hoppa till sidans innehåll

26 år sedan sist, Snättringe åter i topp

2017-10-02 08:29
Snättringe SK vann Ungdomsserien för andra gången, det var 26 år sedan senast.
  • Uppdaterad: 2017-10-02 09:11

Ja, en intensiv helg med säsongsavslutning i Ungdomspriserna och final i Ungdomsserien är avklarad. Efter att ha dominerat U-serien under dryga 15 år, fick Ravinen och Tullinge i år se sig omsprungna av segraren  Snättringe SK och tvåan Järfälla OK, i Ravinens fall även av OK Södertörn som blev fyra. Med 1065 anmälda var tävlingen den största i modern tid, troligen någonsin och i U-serien betyder detta mycket.

Snättringe SK och Järfälla OK har gjort en målmedveten satsning på rekrytering och detta gav resultat i årets U-serie. SSK hade flest anmälda med 123 st följt av JOK med 116, Tullinge 92, Södertörn 87 och Ravinen 71. Att antalet deltagare på finalen är avgörande visades, eftersom det var Ravinen som ledde inför finalen, men fick bita i gräset denna upplaga.

Det är roligt att se att se att så många klubbar verkligen jobbar med att få med fler till sporten. Den klubb som gjort detta riktigt bra är IFK Lidingö som i år fick pris som "Årets Bubblare".

BAnläggarna på U-serien
Vi kan konstatera att banläggarna Simon Hector och Rune Rådeström lyckades bra med banorna. Idealtiderna som är så viktiga för att få en likvärdig poängfördelning fixade dom med väl godkänt eftermäle.

Här är resultatet
Bilder tagna av Jörgen Hector

Skribent: Lars Forsberg
Epost: Adressen Gömd

Samarbetspartners

OL-specialistenStockholms bästa butik

 

MILA 2012Tillverkar pannlampor som lyser upp stockholmshimlen

 
25mannaVärldens bästa klubb vinner

 

10MILA är vårens kraftmätning för alla klubbar

Postadress:
Stockholms Orienteringsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: 08-627 40 50
E-post: This is a mailto link

Se all info

StOF äger