In English
Hoppa till sidans innehåll

JVM-medaljer till Simongrabbarna

2017-07-15 09:18
Simo Imark och Simon Hector kan man lita på, tre medaljer på de individuella distanserna, två av Imark. Fotografen heter Erik Mattsson
  • Uppdaterad: 2017-07-21 19:32

Men åt omöjliga hemmafavoriten Olli Ojanaho var det bara att imponeras av. Tre guld av tre möjliga, vad säger man? Succe så klart, men även succe för Imark.

Simon Imark startade VM bra genom en tredjeplats på medeldistansen. Han har verkligen vuxit ut till en av Sveriges och därmed världens bästa juniorer. Hector var däremot inte på humör på medeln, sprang och stressmissade vad det verkar, ifattsprungen av vinnaren Ojanaho med fyra minuter, blev en 14:e plats.
På sprintdistansen erbjöds det den numer så populära baklängesorienteringen. Olli Ojanaho var den som behärskade detta bäst och han vann tydligt. Imark gick bäst av stockholmskillarna, in som 28:a, minuten efter, Hector i mål som placering 30. Här behöver vi i Stockholm träna mer, alltså på att ställa ut staket.

Äntligen långdistans! Ännu en seger till Olli, men här visade Simonpojkarna rediga takter. Imark tog sin andra VM-medalj, Hector sin första på detta VM och sista individuella som junior. Länge var det stockholmskt i täten. men Ojanaho var starkast på slutet och sprang helt enkelt ifrån våda hjältar. När detta skrivs väntar stafett, då finns chanser till fler medaljer, dags att snuva Ojanaho.

Ojanaho fick silver, för Norge vann, Sverige med Imark och Hector kom fyra. Bra med inte perfekt.

Skribent: Lars Forsberg
Epost: Adressen Gömd

Samarbetspartners

OL-specialistenStockholms bästa butik

 

MILA 2012Tillverkar pannlampor som lyser upp stockholmshimlen

 
25mannaVärldens bästa klubb vinner

 

10MILA är vårens kraftmätning för alla klubbar

Postadress:
Stockholms Orienteringsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: 08-627 40 50
E-post: This is a mailto link

Se all info

StOF äger