In English
Hoppa till sidans innehåll

Skogskarlarnas juniorpriser

2018-09-19 09:24
Stockholms Skogskarlars juniorpriser avgörs vid fredagens Natt-DM. Waldenfjord, Edvardsson, Sjöberg och Lidmar ligger i vinnarspåret.
  • Uppdaterad: 2018-09-19 09:24

Skogskarlarna är stockholmsorienteringens största sponsor. Via medlemmarnas årsavgifter skapas ekonomi som används för att stötta unga talanger inom stockholmsorienteringen. Nu går Juniorpriserna in i ett avgörande, det är Natt-DM som står på fredagens mysprogram.

För att bli aktuell för juniorpris ska man delta och prestera på några av karlarna utvalda tävlingar. Minst en av dessa ska vara en nattävling. Så har man inte sprungit natt, då är man inte aktuell för pris.

Tittar vi i aktuell ställning så känner vi igen många duktiga juniorer. Men några saknas, till exempel Simon Imark, Tullinge. Vad han har för sig vet vi inte, men broder Viktor har goda chanser att knipa ett pris, dock inte segra. För där har vi redan en som har 60 poäng, det vill säga max. Det är Oskar Edvardsson som vann Grymnatta i våras, vann Haninge SOK:s tävling i maj, vann även DM-lång och kom tvåa på DM-medeldistans. Ingen kan gå förbi, men det blir en fajt om de inbördes platserna efter. Hannes Svahn, Ravinen ligger tvåa idag, Viktor Imark trea. Båda dessa har goda chanser att bli kvar topp tre, för inte kommer väl Axel Granqvist, Ravinen och klubbkompisen Erik Herne klara av det?

I D20 behöver alla få till ett nattresultat. Klassen är rätt tunn på Natt-DM, så i praktiken behöver nuvarande ledaren, Rebecka Waldenfjord, Ravinen, Emma Hagrot, Täby och Hanna Hänström, Ravinen bara ta sig i mål för att bli topp tre. Grundtippset är Waldenfjord som vinnare.

D18 leds av Ella Sjöberg, Tullinge ett stycke före Hanna Lagerberg, Södertörn och Ebba Adebrant, TMOK. Tilde Backlund, Södertörn och Petrina Costermans, Järla, nykorad bronsmedaljör på Stafett-SM, har knappast möjlighet att ta sig in på topp tre, men man vet ju inte. Grundtipset är att Ella håller undan.

I H18 kommer Jesper Lidmar från Snättringe hålla undan till vinst, men det krävs att han kommer till start på fredag, han behöver nämligen nattresultat. Dubbla guld på DM lång och finfint spring på SM visar att Jesper är i form. Att Anton Silier, Järfälla, Filip Möller, Södertörn, Alexander Käll, TMOK, eller Felix Persson, Haninge ska snuva Jesper på konfekten, känns alltså inte troligt.

På fredag kväll får vi klara besked vilka som kommer kallas upp för att hämta pris på söndagen i samband med Stafett-DM.

Ställningen

Skribent: Lars Forsberg
Epost: Adressen Gömd

Samarbetspartners

OL-specialistenStockholms bästa butik

 

MILA 2012Tillverkar pannlampor som lyser upp stockholmshimlen

 
25mannaVärldens bästa klubb vinner

 

10MILA är vårens kraftmätning för alla klubbar

Postadress:
Stockholms Orienteringsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: 08-627 40 50
E-post: This is a mailto link

Se all info

StOF äger