In English
Hoppa till sidans innehåll

Stockholm dominerar Swedish League

26 APR 2019 09:40
Våren är som vanligt tajt. Stockholms elitmiljö har sprungit allt från stafetter till träningstävlingar. Även Natt-SM och andra deltävlingar i Swedish League. Snart väntar så finalen för SwLe och det på hemmaplan i Stockholm, helgen 3-5 maj.
  • Uppdaterad: 26 APR 2019 09:40

Vi kan konstatera att det gått bra för våra adepter. Man har kunnat fira 100 år av orientering i Stockholm genom bland annat segrar på Natt-SM och i tre av sex klasser i Swedish League, ligger Stockholmslöpare först.

Anna Bachman, Lidingö har tränat bra under vintern vilket visat sig även resultatmässigt. SM-mästare i natt och ledare i SL som lovar gott inför kommande 10MILA, finaler i SL och VM.

Gustav Bergman, Ravinen startade säsongen med brons på Natt-SM och har därefter radat upp två raka vinster i Swedish League. Leder alltså inför final-tävlingarna i Nacka och Botkyrka.

Även juniorerna är starka i vår. Axel Granqvist, Ravinen vann Natt-SM och leder H20klassen i Swedish League. Tilde Backlund, OK Södertörn och Simon Frisk, Järla ligger tvåa och trea i Swedish League och har båda potential att ta sig upp överst på pallen vid finaltävlingarna som Järla IF och Tullinge SK ansvarar för.
Planeringen och finjusteringarna i arrangörsarbetet pågår för fullt och bankontrollanterna Annika Svensson och Jan Bojling hälsar från Solna att sprinten och medeldistansen i Nacka blir fantastisk. Lennart Bjursäter och Rune Rådeström vill inte vara sämre, de rapporterar att terrängen i Grödinge är perfekt för långdistans och final i Swedish League. Verkligen en ynnest att få vara bankontrollant i ett sådant här sammanhang. Nu avvaktar vi en vecka, sedan blir det rivstart med Fisksätrasprinten och Erstaviksmedeln innan Viadjakten avslutar SL-säsongen.

Lycka till!

Skribent: Lars Forsberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Stockholms Orienteringsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: 086274050
E-post: This is a mailto link

Se all info

Samarbetspartners

 

OL-specialisten
Stockholms bästa butik

MILA 2012
Tillverkar pannlampor som lyser upp stockholmshimlen

25manna
Världens bästa klubb vinner


10MILA är vårens kraftmätning för alla klubbar