In English
Hoppa till sidans innehåll

Bästa i långaloppet av Bergman

16 AUG 2018 17:00
När VM avslutades med långdistansen på lördagen skötte sig våra två stockholmska ess, Karolin Ohlsson och Gustav Bergman mycket bra. För Bergman det bästa långloppet på VM någonsin via sin femteplats 50 sekunder från brons.
  • Uppdaterad: 16 AUG 2018 17:16

Karolin blev i sin tur sjua på lången och slog därmed tidigare världsmästare i parti och minut samt ytterligare typ 64 VM-löpare. Henns facit på VM går inte av för hackor. Precis som Tove Alexandersson sprang hon allt gjorde det fantastiskt. Sexa, etta, 21.a, tvåa och sjua. Nu är hon etablerad på alla distanser och behöver inte stressa fram bra lopp för att visa upp sig för landslagsledning och supportrar.

Gustavs facit är också bra även om medaljerna uteblev denna gång. Tia, 1,30 från guld, nia och femma på medeldistans, stafett och lång. Långdistansen ger extra mersmak inför stundande världscup i Norge och nästa års VM, även det i Norge.

Helena Bergman avstod långdistansen, men även hon är toppen. Även om hon inte känner sig fulltränad, gjorde hon det bra via sjundeplats på medel, 35 sekunder från brons och andraplats på stafetten, där hon kom in som tvåa på första sträckan. 

Nu stundar förutom världscup även höstens olika mästerskap på hemmaplan. Det gäller alltså att ladda om batterierna för alla våra stockholmska världsstjärnor. Tjoho.

PS. Ruslan Glebov, Ravinens Ukrainske kamrat tog silver på långdistansen. Det är något att flagga med när han bemannar Fredrika Bremergymnasiets OL-akademi som StOF:s uppföljarresurs eller är med som StOF-ledare på Utvecklingslägret i Hälsingland.

Skribent: Lars Forsberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Stockholms Orienteringsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: 086274050
E-post: This is a mailto link

Se all info

Samarbetspartners

 

OL-specialisten
Stockholms bästa butik

MILA 2012
Tillverkar pannlampor som lyser upp stockholmshimlen

25manna
Världens bästa klubb vinner


10MILA är vårens kraftmätning för alla klubbar