In English
Hoppa till sidans innehåll

Finalen i Ungdomsserien på lördag

2018-09-26 13:46
På lördag är det grand final för årets upplaga av Ungdomsserien. Närmare 1000 ungdomar ställer in riktningen mot Bagarmossen och där kommer arrangören, Skogsluffarnas OK, att bjuda på andra bullar
  • Uppdaterad: 2018-09-26 13:46

En u-seriesässong går fort. Starten i maj är intensiv, regionfinalerna i augusti är stressiga på grund av mörker på kvällarna, men finalen, den kan vi ta det piano på, eller kanske inte. Sprintdistans för 1000 ungdomar i Bagarmossen kommer skapa turbulens i luften. Här gäller det för flygkaptener på väg till Bromma, gamla farbröder och tanter med jyckar, att hålla i hattarna, för det kommer swischa färgglada orienterare runt alla möjliga hörn. 

Tanken med Ungdomsserien är att ha några speciella arrangemang, där ungdomarna står i fokus. Här har vi en bra möjligheter att skola in nya till sportens arrangemang, som har rätt många officiella och inofficiella regler som inte alltid är så lätta att förstå.

Nu är vi slutet av september och Stockholms bästa ungdomsklubb ska koras.
Järfälla OK verkar ha bestämt sig. Nu ska bucklan transporteras hem till Granskog tillsammans med 129 ungdomar. Det är så många dom anmält till finalen nämligen och därmed har de har tagit ett verkligt grepp om titeln. Men startlistor är en sak, resultatlistan något annat. Vi antar att det är lite som talar för att någon klubb ska vika ner sig innan sista löpare är i mål på lördag eftermiddag. Speciellt inte Tullinge och Snättringe som ligger bäst till för att snuva JOK på konfekten.

Aktuell ställning inför finalen

Skribent: Lars Forsberg
Epost: Adressen Gömd

Samarbetspartners

OL-specialistenStockholms bästa butik

 

MILA 2012Tillverkar pannlampor som lyser upp stockholmshimlen

 
25mannaVärldens bästa klubb vinner

 

10MILA är vårens kraftmätning för alla klubbar

Postadress:
Stockholms Orienteringsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: 08-627 40 50
E-post: This is a mailto link

Se all info

StOF äger