Finskt när 25manna avgjordes ensligt vid Ensta gård - Stockholms Orienteringsförbund
In English
Hoppa till sidans innehåll

Finskt när 25manna avgjordes ensligt vid Ensta gård

2017-10-10 17:13
Tampeeren Pyrintö vann årets 25manna i tät kamp med IFK Göteborg. Bästa Stockholmslag blev IFK Lidingö på plats 10.
  • Uppdaterad: 2017-10-10 17:51

25manna i Botkyrka blev som väntat precis som kommunens slogan, "långt ifrån lagom". Ingen lagom arena, utan fantastisk. Inte lagom terräng, utan fantastisk. Inte heller lagom många lag, nej fantastiskt många.

Vi var alltså många som tog oss den smala grusvägen till parkeringen eller gåendes genom skogen från bussavsläppet, dryga 10000 nämligen. 25manna är för många orienterare något av höstens höjdpunkt och även en avslutning på säsongen. Visst det återstår en del härliga höstdagar, men inte med det drag som ett 25manna bidrar med.

Finland kommer årligen med närmare 3000 deltagare och är därmed en viktig partner för att skapa atmosfär på tävlingarna. Varje år är det också ett finsk lag med och slåss om segern, inte annorlunda i år. 

Tampereen Pyrintö med VM-löparen Vendla Harju visade takter och avgjorde mot IFK Göteborgs unga landslagstjej Sara Hagström på sista sträckan och tog därmed klubbens andra seger genom åren. Med fyra lag på startlinjen kändes det nästa som välförtjänt att det blev röd/vit seger. Trea kom Södertälje-Nykvarn som man får imponeras av. När gjorde de en dålig stafett senast? För Stockholm gick det både bra och lite sådär, vilket vi i och för sig förutsåg. IFK Lidingö sprang i mål på tionde plats medan Järla blev tolva efter en bra start. Lidingö är knappast nöjde med sin dag. Ravinen fick en del tunga återbud och gick lite ojämnt. I mål som nitton är ändå godkänt. OK Södertörn överraskade däremot med att bli finfin 21:a. Precis som Järla visade de att en bra start är mycket värd.  

Från StOF:s sida vill vi gratulera IFK Tumba och Tullinge SK för ett väldigt bra arrangemang. Inte minst stack arenan ut, finfint och snyggt byggt. Dessutom ska IT-gänget ha en eloge. Det stök som Sportidents stämplingssystem orsakade vid SM-stafetten uteblev, inte tack vare Sportident, utan tack vare bra organisation och personer som visste vad de skulle göra. Genom att läsa ur alla stämplingsenheter under söndagen, kunde de rädda en del lag och även presentera fullständiga och korrekta resultat på söndag kväll. Bra jobbat arrangören!

Mer om 25manna i nästa StOF-nytt. 

Här är resultaten

Skribent: Lars Forsberg
Epost: Adressen Gömd

Samarbetspartners

OL-specialistenStockholms bästa butik

 

MILA 2012Tillverkar pannlampor som lyser upp stockholmshimlen

 
25mannaVärldens bästa klubb vinner

 

10MILA är vårens kraftmätning för alla klubbar

Postadress:
Stockholms Orienteringsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: 08-627 40 50
E-post: This is a mailto link

Se all info

StOF äger