In English
Hoppa till sidans innehåll

Har det varit tajtare?

2017-08-24 07:59
Ungdomsserien i nuvarande utformning startade i början av 1990-talet. Efter onsdagens regionfinaler är utgången mer oviss än någonsin i seriens moderna historia.
  • Uppdaterad: 2017-08-24 08:07

Regionfinalerna genomförs alltid som en medeldistanstävling en vardagskväll i augusti. Denna gång av Järla och Täby som ansvarade på ett förtjänstfullt sätt. Det är alltid en utmaning att genomföra en tävling en vardagskväll så här direkt efter skolstart, dessutom med mörker som orosmoment, men de gjorde det bra.

Efter vårens kretstävlingar hade Ravinen en knivseggs ledning före Snättringe, Tullinge, Södertörn och Järfälla. Klubbarna radar som brukligt upp sig i kluster där det är häftiga fajter även längre ner i totalen. Det fina med Ungdomsserien är att det alltid går att hitta en kombatant som man kan sikta in sig på. 
Deltagarantalet var denna gång lite lägre än motsvarande tävling 2016. Inte mycket och förhoppningsvis bara ett litet hack i trenden som vi har i Stockholm, vi har ökat flera år i rad. Hur som helst var det 970 ungdomar anmälda, 340 på norrsidan och 630 på södersidan.

Kvällens stora vinnare kan man inte utse så lätt. Ravinen stärkte i och för sig sin ledning med några ynka poäng och har ledningen före Snättringe, men det var Täby och Järfälla som samlade mest poäng denna kväll. Ravinen, Tullinge, Snättringe och Södertörn skuggade och även Sundbyberg hade en bra kväll. I denna soliga och lite dimmiga morgon, kan vi konstatra att Järfälla gått förbi Tullinge, in som trea och att Täby passarade Tumba-Mälarhöjden på placeringarna sex och sju. Södertörn är kvar på en femte plats. Järla passerades av Sundbyberg, Söders tappade två platser, medan Skogsluffarna och Enskede plockade.

Det är bara små nyanser i avstånd mellan många av klubbarna både i toppen och längre ner i tabellen, så finalen i Huddinge den 1 oktober lär bli mer än spännande. Det är inte omöjligt att man i historieböckerna kommer nämna finalen som "saget i Sjödalsparken".

Här är aktuell ställning inför finalen.

Här finns inbjudan till finalen

Skribent: Lars Forsberg
Epost: Adressen Gömd

Samarbetspartners

OL-specialistenStockholms bästa butik

 

MILA 2012Tillverkar pannlampor som lyser upp stockholmshimlen

 
25mannaVärldens bästa klubb vinner

 

10MILA är vårens kraftmätning för alla klubbar

Postadress:
Stockholms Orienteringsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: 08-627 40 50
E-post: This is a mailto link

Se all info

StOF äger