In English
Hoppa till sidans innehåll

Järfälla OK har torrt på fötterna

2018-05-16 16:59
När ungdomsseriens andra kretstävling avgjordes på tisdagskvällen var det många som var spända på om Snättringe SK och Järfälla OK skulle kunna upprepa det fina resultatet från första deltävlingen.
  • Uppdaterad: 2018-05-18 13:30

Maj månad har hittills mestadels visat sig från den bästa och varma sidan. Så även denna kväll och som felsökande idrott så var diskussionen bland deltagare och ledare att man var så torr i munnen. Det är inte annat än att man kan gå i taket när man hör att vi orienterare som vanligt letar fel och har svårt för att se saker från den positiva sidan. Efter lopper vid kretstävlingen i Haninge sågs många ungdomar flyta omkring i nedre Rudan, frustandes och plaskande. Vem kunde tro detta i början av april då tävlingar ställdes in i parti och minut på grund av för mycket snö och ett dopp efter loppet kan väl aldrig vara fel? Javisst ja, man ska ha dusch på tävlingar och att bada kan sprida bakterier. Nog om detta och mer om U-serien tack.

Kvällens vinnare blev Järfälla OK. På hemmaplan vid Granskog lyckades JOK:s ungdomar gå på både kraft och precition och har tort på fötterna om de vil kalla sig bäst i klassen. De leder Ungdomsserien före Tullinge SK som även de lyckades samla riktigt stora och precisa skaror. Trea ligger Snättringe SK som alltså fick ta två steg ner i sammandraget så här långt.

Vi upprepar det som skrevs efter förra kretstävlingen. Kul att det rör sig på norrort och att det inte bara är i Järfälla som man tagit sig an U-serien med positiva förtecken. Under sommaren finns det nu fina möjligheter att träna och diskutera hur man ska sätta käppar i hjulen för JOK:s planer på att få bära hem U-seriebucklan till klubbstugan efter finalen i Bagarmossen.
Nu tar U-serien paus fram till regiontävlingarna i augusti. Hoppas vi har taggade arrangörer till de tre tävlingarna. Bromma-Vällingby, Haninge SOK och Skarpnäcks OL ska vara klara, men vi vill få se banförslagen hojtar StOF-kansliet.

Statistikern från Järla säger att vi ser en liten men tydlig nedåtgående riktning på deltagarantalet i Ungdomsserien. Nu får vi ta tag i detta och visa att det bara har med den sena våren att göra. Vid höstens U-serier kommer vi slå alla rekord, eller hur!

Skribent: Lars Forsberg
Epost: Adressen Gömd

Samarbetspartners

OL-specialistenStockholms bästa butik

 

MILA 2012Tillverkar pannlampor som lyser upp stockholmshimlen

 
25mannaVärldens bästa klubb vinner

 

10MILA är vårens kraftmätning för alla klubbar

Postadress:
Stockholms Orienteringsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: 08-627 40 50
E-post: This is a mailto link

Se all info

StOF äger