In English
Hoppa till sidans innehåll

Lång-SM-helg i Hälsingland

14 SEP 2019 06:49
14 september, snart första start i kvalet till SM-lång.
  • Uppdaterad: 14 SEP 2019 06:49

Knappt 400 anmälda känns som lägsta siffran på många år. Vad händer inom svensk elitorientering?
Oavsett många eller färre anmälda än tidigare så kommer det att starta världsstjärnor från när och fjärran på årets SM. Stockholm bidrar i det fallet med världsmästare och DM-mästare i parti och minut. Frågan är hur länge till vi kommer få se stjärnor på SM? Orienteringsförbundet satsar med Webb-TV sändningar från tävlingarna och vi får alltså chans att se våra hopp live på dataskärmarna. Kanske borde det satsas mer på utvecklingsmiljöer i distrikten också? För egen del får det bli eftersändning från live-TV, för först ska det bli en runda på Attundas medeldistans, kan kanske ge lite egen utveckling.

Vi håller tummarna för bra kvallopp för hoppen från Stockholm och ser fram mot fest och surströmmingspolska efter morgondagens final. Minst två guld?

En liten uppmaning till Svenska Orienteringsförbundet som avslutning. Nu är det dags att satsa bredare på utvecklingen i klubbarnas och distriktens utvecklingsmiljöer! Trenden med färre antalet deltagare på SM-lång måste brytas. Färre landslagsläger och mer regionala aktiviteter? Distriktsförbunden kan hjälpa till, bara dom får frågan och möjligheterna! I alla fall kan Stockholms Orienteringsförbund vara en part.

/Lasse Forsberg

mer om SM

Skribent: Lars Forsberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Stockholms Orienteringsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: 086274050
E-post: This is a mailto link

Se all info

Samarbetspartners

 

OL-specialisten
Stockholms bästa butik

MILA 2012
Tillverkar pannlampor som lyser upp stockholmshimlen

25manna
Världens bästa klubb vinner


10MILA är vårens kraftmätning för alla klubbar