In English
Hoppa till sidans innehåll

Lyckat sommarläger

2017-05-22 08:59
Vem kunder tro att det skulle blir sommar precis lagom till sommarlägret på Lillsved? Efter en kylslagen vår vände det och från fredagens sprinttävling till lördagens avslutande terränglöpning var det sol och härlig värme. Det flaggar vi för
  • Uppdaterad: 2017-05-23 11:37

Lägret inleddes med en sprinttävlingen som ingick i UP. Detta borgade för stort deltagarantal. Banorna var dragna runt Lillsveds folkhögskola och innehöll i huvudsak en blandning av park och öppen skogsmark, vilket passade många snabba orienteringsungdomar.

D16 vanns av Linda Renner, OK Södertörn som alltså inkasserade 50 poäng i UP. Det var en knapp seger, för tvåan Soifia Wigle från gästande Södertälje-Nykvarn var bara 1 sekund efter. Sara Möller, OK Södertörn blev trea och Emilia Engel, Ravinen fyra.
I H16 är det alltid tufft. Trean på DM-sprinten, Jesper Lidmar från Snättringe, fick revanch och tog segern före Elias Tidevall, Skogsluffarna och Fredrik Glännefors, Söders-Tyresö. Fyra kom Jonatan Ståhl från Sundbyberg, som fortsätter att plocka höga UP-poäng.

Linda och Jesper kvällens bästa sprinters i 16-klasserna

Amanda Granqvist, Ravinen, är inne i ett stim. Hon har varit idog i träningen i vinter och vår och visar alltså att träning ger effekt. Nu tog hon sin fjärde seger på fyra starter i UP och det i överlägsen stil. Tvåan Embla Kamsvåg, Gustavsberg, var två minuter efter och trean, Ida Hänström, Täby tre minuter efter. Var det en svår bana för att vara sprint?
I H14 fick vi en fullpoängare i serien. Marcus Stenebo, Attundas förstaårs14 tog sin femte raka seger i UP och nådde i och med detta maxpoäng, 250. Nu tror vi inte att han kommer ligga lågt resten av säsongen, utan han kommer med säkerhet ses i toppen av diverse resultatlistor. Två för kvällen var Otto Balck från Täby, trea Erik Bovallius, Järfälla.

D12  vanns av Sprint-DM vinnaren Alva Lidström-Lauri från Snättringe före Tove Olsson, Södertörn och Lin de Boussard, IFK Enskede. I H12 var Niklas Erlandsson från Södertörn snabbast, med Simon Lundell, Österåker och Noa Berglund, Täby, som tvåa och trea.

Vi tackar Gustavsbergs OK för en trevlig och välarrangerad Sprint och Sommarläger i Värmdöterrängen!

Tävlingsledarna var nöjda, vi med

Skribent: Lars Forsberg
Epost: Adressen Gömd

Samarbetspartners

OL-specialistenStockholms bästa butik

 

MILA 2012Tillverkar pannlampor som lyser upp stockholmshimlen

 
25mannaVärldens bästa klubb vinner

 

10MILA är vårens kraftmätning för alla klubbar

Postadress:
Stockholms Orienteringsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: 08-627 40 50
E-post: This is a mailto link

Se all info

StOF äger