In English
Hoppa till sidans innehåll

Ravinens D14-tjejer tog storslam. Marcus, Fredrik och Petrina glänste också.

2017-05-07 16:04
Efter mycket möda lyckades Järla hitta ett område för sin medeldistans i helgen. Flatenskogen funkade brukbart. Ravinens tjejer i D14-klassen hade en bra dag, så även Ronja Ståhl, Sundbyberg som delade fjärdeplatsen med Elisabeth Larsson, Södertörn.
  • Uppdaterad: 2017-05-07 16:43

Nacka Kommun har varit griniga mot Järla. Dom tänkta områden som tävlingsledningen hoppades kunna använda i Nacka Kommun fick rött ljus av kommunens ansvariga. Till slut var det Stockholms Stad som hälsade välkommen till Flens Naturreservat. 

Det var den fjärde deltävlingen i StOF:s Ungdomspriser för säsongen som stod på programmet. Säsongen är hektisk och snart har vi vårstopp, så det gäller att skaffa sig bra utgångsläge inför höstsäsongen. Kajsa Bogren, Sundbybergs säkra D16, fortsätter att gå bra och plockar in poäng. Denna dag var dock överraskningarna Petrina Costermans från hemmaklubben Järla och Sofia Ivers, Attunda OK, snabbare. Men med en en 40-poängare drygade Kajsa ut ledningen något till en tajt trio med Ebba Adebrant, TMOK, Vilde Jonsson-Wold, Sundbyberg och Sofia Ivers Attunda topp tre.

Fredrik Glännefors, Söders stupsäkta orienterare vann dagens H16. Det var första deltävlingen för säsongen som han deltog i, så i sammandraget ligger han en bit ner. Vi känner dock ingen det från tidigare år, Fredrik avstår tävlingar i början av säsongen, för att sedan ansluta med idel topplaceringar på hösten. Simon Frisk, Gustavsberg och Elias Tidevall, Skogsluffarna har anammat Fredriks taktik och radade upp sig som tvåa och trea för dagen. I totalen är det dock Anton Hänström, Täby, Jacob Gadefors-Nau, Haninge SOK och Jonatan Ståhl, Sundbyberg som är topp tre.

Ravinens D14 tjejer hade en bra tävling. Amanda Granqvist vann sin tredje raka deltävling och är i topp i totalen. Tvåa för dagen var Smilla Mogensen och tre Tilda Mårtensson. Sigrid Carlsson och Elisabeth Larsson, OK Södertörn ligger tvåa och trea i totalen.

Marcus Stenebo, Attunda OK är i sitt livs form. Tredje raka 50-poängaren kom på lördagen i i H14-klassen. Hampus Hatlen, Tullinge och Erik Bovallius, Järfälla tog placeringarna två och tre, men det är Elias Adebrandt, Tumba-Mälarhöjden som ligger tvåa i totalen, strax före Erik.

I klasserna D12 och H12 är det två som har deltagit i alla deltävlingarna hittills. Tove Olsson, Söderörn och Svante Sandvik, Attunda är riktigt flitiga dom. Troligen kommer det visa sig i form av toppenresultat på kommande tävlingar under säsongen.

Nu laddar vi för sprintsäsong, först ut Sprint-DM i Edsberg på onsdag. Lycka till!

Skribent: Lars Forsberg
Epost: Adressen Gömd

Samarbetspartners

OL-specialistenStockholms bästa butik

 

MILA 2012Tillverkar pannlampor som lyser upp stockholmshimlen

 
25mannaVärldens bästa klubb vinner

 

10MILA är vårens kraftmätning för alla klubbar

Postadress:
Stockholms Orienteringsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: 08-627 40 50
E-post: This is a mailto link

Se all info

StOF äger