In English
Hoppa till sidans innehåll

Runda gärna i Sorunda

2018-08-23 14:44
Helgens DM-tävlingar genomförs i kulturmarker på Södertörn. Närmare bestämt Sorunda vars trakter har inspirerat litterära stjärnor som Moa Martinsson och Nobelpristagaren Harry Martinsson.
  • Uppdaterad: 2018-08-23 14:44

Nu ska stockholmsorienteringen ta sig an den tuffa södertörnsterrängen som inte bara bidragit med inspiration till författare. Genom åren har 10MILA och även SM arrangerats i Sorunda, så här finns anekdoter i parti och minut. När vi ändå är inne på parti, så kommer arenan ligga fint i tallskogen intill Sunnerby samhälle, vilket antyder att banorna kommer strängas i både tallhedsterräng och kuperad utmanande södertörnskupering.

IFK Enskede och Snättringe SK sammarrangerar så lämpligt detta år och enligt välunderrättat håll kommer ett antal av distriktets allra bästa orienterare alla kategorier vara på plats. Vi har alltå möjlighet att på ort och ställe komma i närkamp med världsmästare, juniorlandslagslöpare och ungdomsstjärnor. DM ingår som vanligt i kampen om Mästarjackan, Juniorpriserna och Ungdomspriserna. Så förutom att få epitetet mästare, kommer många fina poäng i olika cuper att delas ut under helgen.

Favopriter?
Absolut! Flera av Stockholms VM-löpare kommer givetvis och vad sägs om Helena Bergman, Gustav Bergman, Axel Granqvist, Emma Bjessmo?  Men glöm inte VM-tvåan Ruslan Glebov, Ravinenpojken som visade styrka i de lettiska ravinerna. Och inte heller Lars-Håkan Sandvik, Attunda OK, som numer håller till i H50.

 

Skribent: Lars Forsberg
Epost: Adressen Gömd

Samarbetspartners

OL-specialistenStockholms bästa butik

 

MILA 2012Tillverkar pannlampor som lyser upp stockholmshimlen

 
25mannaVärldens bästa klubb vinner

 

10MILA är vårens kraftmätning för alla klubbar

Postadress:
Stockholms Orienteringsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: 08-627 40 50
E-post: This is a mailto link

Se all info

StOF äger