In English
Hoppa till sidans innehåll

Silver till Karolin, chans till mer medaljer när stafetten och långdistans återstår

12 MAJ 2018 12:49
Europamästerskapen i Schweiz har inte varit någon klang och jubelföreställning för Stockholm. Sjukdom och skador, men även ett sprintstafettsilver till Karolin Ohlsson.
  • Uppdaterad: 09 JUN 2018 07:57

Terrängen i det allra sydligaste Schweiz är verligt speciell. Kraftig kupering och detaljfattiga sluttningar har varit en utmaning. Som tur är har Sverige Tove Alexandersson som tar hem medaljer, guld och silver hittills. Men även Stockholm har varit med och bidragit. Karolin sprang sista sträckan i sprintstafetten efter att Tove fått lämna återbud på grund av skada. Hon såg till att Sverige tog en silvermaedalj efter omöjliga Schweiz. Skada har även Gustav Bergman, vars knä testade hållbarheten i den schweiziska bergrunden. Inget mer springa på några veckor blev resultatet av detta. Helena Bergman sprang medeldistansen och kom in på för henne beskedliga 13.e plats. Nu är hon dessutom sjuk. Emma Bjessmon har inte fått till det riktigt, men det var i och för sig få av svenskarna.

Idag lördag har Karro och Emma chans att visa sig stronga och kluriga. Skogsstafett står på programmet där Gustav och Helena får stå vid sidan och se på. Att något lag ska kunna slå Schweiz damer och herrar vete katten. Men i en spurt kommer i varje fall inte Karolin vika ner sig.

På söndag avslutas EM med långdistans. Då får Emma och Karolin ytterligare möjligheter att visa sig starka. Topp 10 för Karro är realistiskt, men att bli medaljör blir tufft i den speciella terrängen.

Skribent: Lars Forsberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Stockholms Orienteringsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: 086274050
E-post: This is a mailto link

Se all info

Samarbetspartners

 

OL-specialisten
Stockholms bästa butik

MILA 2012
Tillverkar pannlampor som lyser upp stockholmshimlen

25manna
Världens bästa klubb vinner


10MILA är vårens kraftmätning för alla klubbar