In English
Hoppa till sidans innehåll

Sju från Stockholm på landslagsuppdrag i sommar

2018-06-15 07:22
Inom kort ska sju eller åtta av distriktets duktiga juniorer och seniorer representera Sverige vid Junior-VM, VM och Ungdoms-EM. Och så har vi student-VM med två personer också, många är det!
  • Uppdaterad: 2018-06-15 07:26

Att "heta" Karolin Ohlsson skulle få en biljett till VM i Lettland var inngen överraskning. Inte heller att Helena Bergman och Gustav Bergman skulle ligga bra till för att få möjlighet att visa sin kompetens. Men man vet aldrig, för våren har varit lite upp och ner för de två sistnämnda.
Hur som helst så presenterade Svenska Orienteringsförbundet truppen som ska visa världen att det finns annat än fotbollsstjärnor i Sverige. VM genomförs i Riga och 6 mil NO om huvudstaden med start 4 augusti.  Läs mer om VM-laget här.

Juniorerna har även de mästerskap. Av tradition har Stockholm bidragit med många duktiga. Vid senaste JVM i Tammerfors 2017 var Simon Hector, Simon Imark och Emma Hagrot våra hjältar. I år är Simon Imark åter med i laget och glädjande kom även Axel Granqvist från Ravinen med i truppen. Tävlingarna i Ungern blir något att bita i för grabbarna som kanske hellre hade önskat berghällar än kontinentala sluttningar. Vi säger lycka till när tävlingarna drar igång i början av juli. Läs mer här.

Ungdoms-EM är något av ett försteg till Junior-VM. Hit blir 17-18 åringar uttagna efter att de först meddelat sitt intresse. Stockholm har fått med två ordinarie i laget och en på reservlista. Efter finfina vårsäsonger är Ella Sjöberg, Tullinge SK och Elias Tidevall, Skogsluffarna klara. Att Tullinge bidrar med juniorelit är inget nytt, men när hade Skogsluffarna en junior med i ett landslag? Björn Ekblom på 1950-talet är det någon som ropar ut i cyberrymden. Kul som f-n är det i vart fall. På reservplats står snabba Kristoffer Tengroth, Sundbybergs IK. I slutet av juni vet vi om han får chansen tillsammans med Ella och Elias.

Student-VM är för många länder lika viktigt som VM, till och med viktigare. Tittar vi på länderna i forna öststaterna så satsar man hårt på detta eftersom idrotten oftast är knuten till studentförenigar snarare än som i norden ideella föreningar. I år går tävlingarna i Finland stax innan O-Ringen och ligger därför knepigt till för VM-uttagna.  I stället får de som var precis på gränsen chansen och då har Stockholm två löpare som för vara med i truppen. Emma Bjessmo, IFK Lidingö och Jens Rönnols, Järla ska navigera mellan gråa berghällar i vårt östra broderland. Onneksi olkoon. Läs mer här

Skribent: Lars Forsberg
Epost: Adressen Gömd

Samarbetspartners

OL-specialistenStockholms bästa butik

 

MILA 2012Tillverkar pannlampor som lyser upp stockholmshimlen

 
25mannaVärldens bästa klubb vinner

 

10MILA är vårens kraftmätning för alla klubbar

Postadress:
Stockholms Orienteringsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: 08-627 40 50
E-post: This is a mailto link

Se all info

StOF äger