In English
Hoppa till sidans innehåll

Succé på sista SM-helgen

17 SEP 2018 08:23
När sista SM-helgen genomfördes i smålänska Hok, var stockholmslöparna i högsta grad inblandade i segerstriderna. Bergman och Imark tog sina andra SM-guld på en vecka, Ohlsson sitt andra SM-silver. Dessutom SM-medaljer i stafetten.
  • Uppdaterad: 17 SEP 2018 11:13

Vid SM-medeldistans befäste Simon Imark sin position som bäst i klassen och gjorde härmed ett av sina sista lopp som junior. Visst hösten har många intressanta tävlingar kvar, men nu går gode Simon snart in i livet som senior och lämnar alltså fjunåldern. Det var ett verkligt tätt SM denna medeldistansversion. Inte bara i tider mellan löparna, även antalet kontroller. Nu var det i och för sig arenapassage, men tätt var det. Isak von Krusenstierna, var glad trots bara 4 sekunder från Simon och guldet. Femma och sexa kom Erik Herne, OK Ravinen och Viktor Imark, Tullinge SK. Oskar Edvardsson, Järfälla OK tog sin in som nia, 2,30 efter Simon Imark, fint kört, stockholm äger. 

Om H20 var tajt var det tvärt om i H21. Gustav Bergman har en finfin höstform, vann med 1,26 före sprintern Jonas Leandersson, Södertälje-Nykvarn. Inga andra stockholmslöpare topp 10. I och med detta tog alltså både Simon och Gustav två SM-guld inom 6 dagar.

Karolin Ohlsson verkar prenumerera på silvermedaljer. Lina Strand vann D21 före Karolin som denna gång var endast 7 sekunder efter, men så var ju inte Tove Alexandersson med. Finfint kört av Karolin som vanligt denna säsong, men när kommer vinsten i ett individuellt mästerskap? Emma Bjessmo, IFK Lidingö, blev sjua, fyra minuter från guldet och blev därmed bästa öbo.

Emma Hagrot, Täby OK, försvarade stockholms färger i äldsta damjuniorklassen. Hon är alltid stabil, i ett i övrigt rätt blekt D20, inga fler topp 25, vad hände?

D18 gästades av en del ungdomar förutom de duktiga juniorer vi har. Amanda Granqvist från Ravinen blev bäst placerad av stockholmarna på en femteplats. Ella Sjöberg, Tullinge, Tilde Backlund, Södertörn  tog sig också in topp 10 och visade därmed att de håller högsta sverigeklass.

H18 var även det en tajt klass. Kristoffer Tengrot, från Sundbybergs IK var bästa stockholmare på en sjätte plats, endast 1,17 efter en Svensk vinnare från Stora Tuna. Elias Tidevall, Skogsluffarna blev sjua, Simon Frisk, Järla, nia och Fredrik Glännefors, Söders-Tyresö, tia, alla under eller strax över 2 minuter från guld. Här kan man tänka sig att speakern hade en tuff dag för att hänga med i svängarna.

SM-stafetter är alltid rafflande.
Stockholm tog i vanlig ordning flera ädla medlajer på stafetten. IFK Lidingös damer var bäst i klassen med sin silvermadalj i D21. Här blev Järla trea med en yngre junior i laget. Tullinges damer gör som alltid bra resultat i stafetter. Nu nia i D21-klassen och länge med i yttersta täten. Ravinens seniorherrar och Tullinges duktiga juniorkillar blev också trea, snyggt kört. Södertörns juniordamer och Ravinens juniorherrar sprange fint, kom båda femma men i övrigt inga topp tioplaceringar i juniorklasserna. Man undrar lite till mans hur det är med formen hos Lidingös herrar. Med tanke på den satsning man gör var det ändå ganska blekt. Inte ens topp 20, men kanske var det tillfälligheter, vi hoppas det.

Resultaten från SM-medeldistans

Resutaten från SM-stafetten

Skribent: Lars Forsberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Stockholms Orienteringsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: 086274050
E-post: This is a mailto link

Se all info

Samarbetspartners

 

OL-specialisten
Stockholms bästa butik

MILA 2012
Tillverkar pannlampor som lyser upp stockholmshimlen

25manna
Världens bästa klubb vinner


10MILA är vårens kraftmätning för alla klubbar