In English
Hoppa till sidans innehåll

Topprestationer av stockholmslöparna när Världscupen avgjordes i Finland

10 JUN 2019 09:22
Pingsthelg och massor av dagar som kunde förgyllas med orienteringslöpning. Stockholm bidrog till succé för landslaget när det tävlades utanför Helsingfors
  • Skapad: 10 JUN 2019 09:22

Orientering är hett! Till och med SVT och Radiosporten hade rapporter och intervjuer med löparna från Världscupen i orientering när det tävlades i Helsingfors. Dessutom var det ryssvärme för löparna, det var svettigt.

I det svenska laget ingick Gustav Bergman, Ravinen, Simon Imark, Tullinge, Johan Runesson, Lidingö, Karolin Ohlsson, Järla och Anna Bachman, Lidingö. De skötte sig alla med den äran vid de inledande tävlingarna som bestod av medeldistans och långdistans med jaktstart. Det var därmed samma upplägg som Swedish League i Nacka och Grödinge för en månad sedan.

När söndagen gick över i kväll kunde det konstateras att Gustav Bergman fortsatt är i högform, vann två av två tävlingar i helgen och verkar alltså vara bäst i OL-världen för tillfället. Runesson och Imark gjorde bra ifrån sig på medeldistansen, men på jaktstarten avbröt Runesson medan Imark var något sliten som det verkar.
 Karolin Ohlsson och Anna Bachman skötte sig utmärkt genom att bli 4:a respektive 17:e på medeldistansen och tog sig in i mål som 5:a och 9:a i jaktstarten.  Damklassen vanns för övrigt av Tove Alexandersson som annars inte synts så mycket på tävlingar i vår. Nu visar även hon att Svenskt stål håller bra. 

Resultaten

Skribent: Lars Forsberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Stockholms Orienteringsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: 086274050
E-post: This is a mailto link

Se all info

Samarbetspartners

 

OL-specialisten
Stockholms bästa butik

MILA 2012
Tillverkar pannlampor som lyser upp stockholmshimlen

25manna
Världens bästa klubb vinner


10MILA är vårens kraftmätning för alla klubbar