In English
Hoppa till sidans innehåll

Tredje världscuprundan i Schweiziska Laufen, tre stockholmare på startlinjen

27 SEP 2019 07:20
Vad passar bättre än att springa fort när orienteringssportens världscup stannar till i Schweiziska orten Laufen. Medeldistans och två sprintar står på programmet för tre stockholmare som är med i svenska laget.
  • Skapad: 27 SEP 2019 07:20

Till skillnad från ungdomarna har Anna Bachman, IFK Lidingö, fått ledigt från arrangörsskapet av Lidingöloppet och är därmed Stockholms damrepresentant i svenska laget. Anna har en stark säsong bakom sig, fanns bland annat med i laget på VM i Norska Sarpsborg i augusti. Vi får se om sprint kommer passa, medeldistans gör det absolut.

Simon Imark, Tullinge SK och Gustav Bergman, Ravinen är de andra två stockholmarna i svenska laget. Gustav ligger i världscupens ledarspår, men har dubble världsmästaren Olav Lundanes och ett knippe hemmalöpare i bakhasorna. Allroundkunnige Gustav lär sälja sig dyrt och han vill nog prestera bra så att han kan skippa finalresan till Kina.
Simon Imark som numer studerar i Göteborg har även han en bra säsong bakom sig och förhoppningsfullt även framför sig. Att som förstaårssenior slå sig in i svenska laget är bara det en prestation. Fredag 27 september genomförs medeldisttansen som kan följas live via IOF:s hemsida.

Vi säger, lycka till!

Skribent: Lars Forsberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Stockholms Orienteringsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: 086274050
E-post: This is a mailto link

Se all info

Samarbetspartners

 

OL-specialisten
Stockholms bästa butik

MILA 2012
Tillverkar pannlampor som lyser upp stockholmshimlen

25manna
Världens bästa klubb vinner


10MILA är vårens kraftmätning för alla klubbar