In English
Hoppa till sidans innehåll

Vårens höjdpunkt, 10MILA

2017-04-28 21:03
Sista helgen i april, då är det upp till bevis i årets tuffaste stafett, 10MILA-
  • Uppdaterad: 2017-04-28 21:39

Ja Jukola må vara större, men att på tio sträckor i kylslagen temperatur och med minst fyra sträckor i mörker, kämpa om seger eller att ta sig i mål, då är 10MILA värst, eller ska vi säga bäst? 10MILA-klubbarna har coachat arrangören under några år och nu är det upp till bevis. Kommer arenan tåla tusentals tramp? Kommer den tuffa Göteborgsterrängen ta ut sin rätt? Blir det historiens mest utspridda tävling, eller vågar inget lag ta initiativ med sällskapsresa som reslutat?

I år har alltså Stockholmsklubbarna utlokaliserat tävlingen till lillebror Göteborg och det borgar för att västkustlagen kommer prestera bra. IFK Göteborg kan nog sätta lite käppar i stockholmshjulen, både på herr och damsidan. Göteborg-Majorna har framförallt ett damlag av klass.

Av stockholmslagen hoppas vi på IFK Lidingö på damsidan, det är sju år sedan man vann och nu är det dags tror vi. Kanske kan OK Södertörns unga garde bli topp 10? En fin förstärkning i Cat Taylor, brittiskan, kan inspirera. Ravinen kan med Helena Jansson på slutet bli en bubblare, det visade hon på Stigtomtakavlen.
Bland herrarna kan kanske Järla överraska, de har ju fått en nybakad svensk mästare i Jens Rönnols till laget. Lidingö är alltid med i toppen, men med Fredrik Backman bortvärvad, blir det svårt på slutet för dem. Vad kan Ravinens unga gäng göra? H18-grabbarna har visat bra steg under våren, men på årets tidiga stafetter har de inte imponerat.

Se upp för Sundbybergs IK i Ungdomskavlen. Kom ihåg var ni läste detta först!.

Lycka till säger StOF.

Skribent: Lars Forsberg
Epost: Adressen Gömd

Samarbetspartners

OL-specialistenStockholms bästa butik

 

MILA 2012Tillverkar pannlampor som lyser upp stockholmshimlen

 
25mannaVärldens bästa klubb vinner

 

10MILA är vårens kraftmätning för alla klubbar

Postadress:
Stockholms Orienteringsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: 08-627 40 50
E-post: This is a mailto link

Se all info

StOF äger