In English
Hoppa till sidans innehåll

Världens bästa klubb får gå ut i spagat

2018-10-04 07:19
Det är inte lätt att göra tävlingsprogram. I helgen förväntas världens bästa orienterare vara både i Hägerstalund, Tjeckien och Schweiz. Som aktiv klubb gäller det att vara rörlig och kunna gå ut i spagat.
  • Uppdaterad: 2018-10-04 10:40

Tävlingarna under 25mannahelgen är ett av svensk orienterings viktigaste. Förutom att det är ett arrangemang som verkligen ligger i tiden, där orienteringssporten får visa att vi ligger i framkant när det gäller RF:s mål om att alla ska med, där ungdomar, motionärer och elitlöpare tävlar tillsammans i samma lag, så bidrar 25manna med ett stort ekonomiskt tillskott till Svensk Orientering, både centralt och på OF-nivå.

Att det då som i år, blir kollission med avslutningen av Världscupen känns synd. 25manna borde ha en högre status i den långsiktliga tävlingsplaneringen, för den har en viktig funktion för klubbarna, löparna och sportens varumärke, inte bara i Sverige. Att Svenska Orienteringsförbundet aktivt jobbar för att Sveriges bästa juniorer ska åka till Schweiz för landskamp i stället för att vara med på 25manna känns som en knepig prioritering.

368 lag anmäla till 25mannastafetten i år, tyvärr sju lag färre än förra året, men ändå ett ansenligt antal. Om de lägre antalet har med krockarna att göra vet vi inte riktigt, men det torde påverka.

Järfälla OK och Väsby OK, som tillsammans med Attunda OK och Sundbybergs IK har arrangörsskapet i år, har gjort allt för att deltagarna ska trivas och få en härlig helg i de snabblöpta skogarna på Järvafältet. Med tanke på ovanstående så blir kanske årets upplaga mer oviss och spännande än någonsin. Dags för Hiidenkiertäjet eller kommer IFK Göteborg ta chansen att visa att det är bäst på att orientera i huvudstaden. Vad har Järla och IFK Lidingö på lut, topplaceringar?

Mer info

Skribent: Lars Forsberg
Epost: Adressen Gömd

Samarbetspartners

OL-specialistenStockholms bästa butik

 

MILA 2012Tillverkar pannlampor som lyser upp stockholmshimlen

 
25mannaVärldens bästa klubb vinner

 

10MILA är vårens kraftmätning för alla klubbar

Postadress:
Stockholms Orienteringsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: 08-627 40 50
E-post: This is a mailto link

Se all info

StOF äger