In English
Hoppa till sidans innehåll

Vi går rakt på sak, DM i Sorunda blev en höjdare

28 AUG 2018 12:09
Inför DM spekulerades om man skulle runda kupringen i Sorunda eller gå rakt. För de flesta lönade sig rundvägval, men för långvinnaren Gustav Bergman, var det som vanligt tajt på strecket som gällde.
  • Uppdaterad: 28 AUG 2018 12:12

Enskede och Snättringe hade hittat en kanonplats för årets DM lång och medel. Skogs-arena med närhet till varierad terräng och servicefunktioner i Sunnerby i Sorunda.
DM samlar fortsatt bra  med folk, ca 3000 på två dagar är riktigt bra och glädjande. I år var dessutom flera av landslagets stjärnor på plats en eller två dagar, vilket sätter extra krydda.

D21 och H21 lång vanns av famlijen Bergman från Ravinen. Båda hade god marginal till motståndarna och tvåan i H21 VM och nu DM-tvåan Ruslan Glebov, bara skakade på huvudet när han såg Gustav Bergmans tid. 60minuter på nästan 11 km i den utmanande terrängen var imponerande och visar att VM-formen finns där fortsatt. Helena Bergman hade också bra fart, vann DM före Helena Karlsson och Rebecka Heinrup. Både Ruslan och Helena tog revanch på söndagens medeldistans då de tog emot guldplaketten för bra lopp inför månghövdad publik.

Ett DM över två dagar korar massor av DM-mästare. Det blir lätt att man fokuserar på huvudklasserna DH21, juniorerna och ungdomarna. Men denna gång bevakades även några oldboysklasser, där det finns forntida landslagslöpare i parti och minut.  Vi kan ändå inte låta bli att nämna några juniorer och ungdomar som sticker ut lite extra genom dubbelsegrar. Jesper Lidmar, Snättringe SK vann både långdistansen och medeldistansen i H18-klassen och visade att även Fredrika Bremergymnasiet kan utveckla orienterare. Sofia Ivers, Attudna OK tog en dubbel, liksom klubbkamraten Marcus Stenebo i D16 och H14. Fredrik Glännefors, Söders tog dubbla segrar i H16 och 10 åringarna Alice Hellberg, Sundbyberg och Gustav Eggöy-Markhester Snättringe gjorde likadant.

Något som överraskede något var att varken PO Ivarsson, Haninge eller Rune Carlsson, SIK tog en dubbel i sina klasser H65 och H80. Men det Ebba-Lisa Flygar, TSK hon har nu två plaketter i prisskåpet efter segrar i D85.

Nu laddar vi mor SM-helger för både ungdomar och seniorer.

Resultaten på DM-lång

Resultaten på DM-medel

Tack till Enskede och Snättringe för att ni fixade så bra för oss!

Skribent: Lars Forsberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Stockholms Orienteringsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: 086274050
E-post: This is a mailto link

Se all info

Samarbetspartners

 

OL-specialisten
Stockholms bästa butik

MILA 2012
Tillverkar pannlampor som lyser upp stockholmshimlen

25manna
Världens bästa klubb vinner


10MILA är vårens kraftmätning för alla klubbar