In English
Hoppa till sidans innehåll

VM-guld till Karolin Ohlsson, Järla, Stockholm och Sverige

06 AUG 2018 10:31
Sverige hade en riktigt bra dag i Lettlands huvudstad Riga på söndagen. VM-guld på Sprintstafett
  • Uppdaterad: 07 AUG 2018 17:00

Sverige lyfte sig ordentligt från den individuella sprinten som avgjordes dagen före. Ja, silver till Tove Alexandersson är ju kanon och Karolins sjätteplats, det vill säga podieplats, är det bästa hon gjort på VM. Men Tove och killarna var klart besvikna på sina prestationer och det fanns revanch att utkräva.

Via en smart laguttagning, där Tove Alexandersson var startman, ledde Sverige från start till mål. Med Karolin på sista har Sverige en avslutare som sätter skräck i de flesta. Nu var det nog tur att Tove, Emil Svensk och Jonas Leandersson, som sprang innan Karro, gjorde så pass bra lopp, för Danmark hade Maja Alm på sista och hon plockade närmare minuten på Karro.  Hur som helst så kunde Sverige defilera i mål som vinnare för andra gången på VM. Schweiz blev två och Danmark trea. Karolin kan därmed titulera sig världsmästare, fantastiskt!

På tisdag går även Helena Bergman och Gustav Bergman in i leken. Tillsammans med Karolin ska de försvara Stockholms färger på medeldistansen, som inte inleds med en kvaltävling.

Skribent: Lars Forsberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Stockholms Orienteringsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: 086274050
E-post: This is a mailto link

Se all info

Samarbetspartners

 

OL-specialisten
Stockholms bästa butik

MILA 2012
Tillverkar pannlampor som lyser upp stockholmshimlen

25manna
Världens bästa klubb vinner


10MILA är vårens kraftmätning för alla klubbar