In English
Hoppa till sidans innehåll

Polistillstånd


För att anordna en orienteringstävling kan i undantagsfall polistillstånd krävas. Oftast räcker det med att man gör en anmälan om "anordnande av orienteringstävling" på samma blankett, som används för tillståndsansökan. Till denna anmälan bör man lämna en fyllig beskrivning av arrangemanget främst avseende trafikflöden, byggnationer, servering inkl. ev gasolanvändning samt försäljningsverksamhet. Viktigt kan vara om närboende kan förväntas störas av exempelvis speakerljud. Polisens bedömning avser ordnings-, trafik- och säkerhetssynpunkt och bygger naturligtvis på att man har tillstånd från markägare.

Vid en tävling med skogs-TC eller TC på ett gärde med enstaka gårdar i närheten samt parkering på gärden torde det räcka med att man har informerat de närboende och försäkrat sig om att de inte har invändningar. Då behöver man knappast göra anmälan till polisen. Om man är osäker kan man ringa tillståndsenheten vid Citypolisen (114 14) och beskriva arrrangemanget i stort och var man håller till, så får man veta om anmälan behövs eller inte.

Anmälan görs via Polisens hemsida

Observera att anmälan bör göras i god tid eftersom den går på remiss till andra myndigheter och handläggningstiden oftast är rätt lång.

Uppdaterad: 17 MAJ 2018 09:01 Skribent: Oskar Karlin

Samarbetspartners

OL-specialistenStockholms bästa butik

 

MILA 2012Tillverkar pannlampor som lyser upp stockholmshimlen

 
25mannaVärldens bästa klubb vinner

 

10MILA är vårens kraftmätning för alla klubbar

Postadress:
Stockholms Orienteringsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: 08-627 40 50
E-post: This is a mailto link

Se all info

StOF äger