In English
Hoppa till sidans innehåll

Träna själv


Naturpasset - Svenska Orienteringsförbundets friskvårdssatsning

Naturpasset är ett perfekt motionssätt som passar de flesta och står för en härlig upplevelse med kartan i hand. Det är kartan som är ditt "pass" till naturen och orienteringskontrollerna. Samtidigt som du får frisk luft och motion bidrar aktiviteter som Naturpasset till bättre hälsa och ökat välbefinnande.

Du behöver inga förkunskaper och ingen speciell utrustning. Kläder för utevistelse räcker bra. Men det är klart att en kompass gör det lättare att hålla reda på väderstrecken.

Du hittar alla Naturpass/ "Friska" i Värmland här!

Naturpasset grundpaket

Naturpasset arrangeras av orienteringsklubbar runtom i landet. Klubbarna har satt ut ett stort antal orienteringskontroller i lättillgängliga skogspartier. I tätorter och i närområden kan det istället för orienteringskontroller finnas en fråga kring platsen eller ett foto som ska kombineras ihop med kontrollpunkten. De flesta kontrollpunkterna är lätta, några lite klurigare. 
Du kan besöka kontrollerna när du vill, hur ofta du vill, ensam eller tillsammans med familjen eller någon kompis. Det finns ingen tidtagning. Du visar att du besökt kontrollerna genom att stämpla startkortet vid kontrollerna.

Under 2012 fanns Naturpasset i över 550 områden runt om i Sverige och det såldes över 50 000 paket. Man brukar räkna att varje paket nyttjas av 2-3 personer, vilket skulle innebära att omkring 100 000 människor genomför Naturpasset varje år.

Naturpasset företag

Naturpasset företag är en friskvårdsprodukt som vänder sig till kommun, företag och landsting på orten. Ett färdigt koncept finns framtaget som klubbarna kan erbjuda företaget vid klubbstugan.

Läs mer om Naturpasset företag här!

Naturpasset motionsorientering

Motionsorientering är ett enkelt arrangemang som passar både dig som är ny i sporten eller dig som redan har en del orienteringskunskaper och vill testa på orientering som motionsform. Motionsorientering finns i närområden, innehåller enkla banor, elektronisk stämpling, fri starttid och erbjuder en instruktör som visar dig hur arrangemanget går till.

Här hittar du Motionsorienteringar i hela Sverige!

Uppdaterad: 22 OKT 2017 16:51 Skribent: Monika Wikström
Epost: This is a mailto link

Länkar

EventorBanner150x35p
SKK_Emblem_Dark


SkolprojektetLoggahemsidan


Postadress:
Värmlands Orienteringsförbund
Idrottens Hus, Box 10
651 02 Karlstad

Besöksadress:
Industrigatan 1
652 21 Karlstad

Kontakt:
Tel: 010-4764776
Fax: 010-4764799
E-post: This is a mailto link

Se all info