In English
Hoppa till sidans innehåll

40 ungdomsledare på inspirationsträffar

05 SEP 2018 15:02
Tre inspirerande kvällar lockade 40 ungdomsledare från distriktets föreningar att lära sig mer om den viktiga tiden före och efter själva orienteringsträningen under en träningskväll.
  • Skapad: 05 SEP 2018 15:02

De tre träffarna genomfördes med samma innehåll men med lite olika inspiratörer. Först ut var träffen i OK Skogsvargarnas klubbstuga Bergagården den 27 augusti, därpå följde en träff i Hestrastugan i Borås den 29:e och till sist var det skaraborgarnas tur som erbjöds en kväll i Rankåsstugan utanför Tibro.

Kvällen inleddes med en praktisk del ute där deltagarna fick tips och dela erfarenheter kring samling och uppstart/uppvärmning av en träningskväll samt ett par aktiviteter som även kan nyttjas för tiden efter träningen slutförts till samtliga träningskompisar kommit tillbaks.

Efter snabbdusch och fika följde en teoretisk del där tiden före och efter träningen diskuterades. Hur mycket tid är lämpligt att avsätta före träningen? När ska information ges ut och lämnas in? Vem tar emot vid mål? Och vad säger vi i den situationen? Ja, massvis med frågor diskuterades och avhandlades. Bara en sådan som, hur gör vi med dusch och fika i samband med vår ungdomsträning? Är det en viktig del?

SISU Idrottsutbildarna var också med på samtliga träffar och erbjöd stöd och metoder för att utveckla ungdomsverksamheten i föreningen.

Summerat kan nämnas att tiden före och efter själva orienteringen anses högst väsentlig för möjligheten att behålla så många barn och ungdomar i verksamheten så länge som möjligt. Även att hålla kontakten och informationskanalerna effektiva mellan träffar, träningar och tävlingar.
Tydlighet, struktur och ordning gällande ledare, träningsgrupper, information och upplägg för respektive träningskväll ansågs mycket värdefullt för att få verksamheten att flyta bra, men också i kombination med mycket lekar och spex. Ledarens roll är att skapa gemenskap, glädje, tillhörighet och samhörighet och när föreningens ledargrupp är överens om ”tagen” blir det oftast framgångsrikt.

Kvällen avslutades med att respektive deltagande förening erhöll en färdig övning för direkt nyttjande på hemmaplans samt en del utvecklingsmaterial från SISU Idrottsutbildarna.

Dokumentation från träffen finns här.

Skribent: Magnus Sundmark
Epost: Adressen Gömd

 

TÄVLINGS-
ANNONSERING

DIREKTLÄNKAR

 

 Eventor

 Vill du annonsera här?

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Box 418
541 28 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: This is a mailto link

Se all info

Vill du annonsera här? 

Våra samarbetspartner