In English
Hoppa till sidans innehåll

Avgjort av Hjortarna

10 SEP 2018 11:24
När bara finalen kvarstår i Västgötatoppen ser det mycket bra ut för OK Skogshjortarna. Klubben rasslade in rejält med poäng när man själva anordnade den sjunde deltävlingen i och med Hjortsöndagen den 9/9.
  • Uppdaterad: 10 SEP 2018 17:27

Skogshjortarnas klassiska långdistanstävling Hjortsöndagen lockade i år en bit över 1100 deltagare. Tävlingen gick på Bälingekartan ett par kilometer nordost om Alingsås och terrängen bestod mestadels av riktigt fin, storvuxen skog med överlag god sikt och god framkomlighet.

Som vanligt på deltävlingarna i Västgötatoppen användes VOFs GPSer. Den här gången var det killarna i H14 som fick bära dem. Kolla och se hur de bemästrade den bitvis lite luriga banan på Livelox.

I Västgötatoppen Klubb gjorde hemmaklubben en diger insats och ett rejält ryck. På deltävlingen skrapade man ihop hela 415 poäng, vilket var 273(!) poäng mer tvåan för dagen Vänersborgs SK. Skogshjortarna har under Västgötatoppen gjort flera riktigt vassa deltävlingar och har nu inför finalen på lång DM en betryggande ledning med över 500 poäng. Tvåa ligger Hestra IF som tack vara sina juniorpoäng har ett försprång mot trean Ulricehamns OK. Därefter följer Trollhättans SOK och IF Hagen.

Finalen för Västgötatoppens samtliga delar, Klubb, Ungdom och Mästare avgörs i och med Lång DM den 23/9. Men för Mästare (juniorer och seniorer) ingår även Natt DM dessförinnan, den 21/9.

För komplett ställning se Västgötatoppens poängsida.

Skribent: Magnus Sundmark
Epost: Adressen Gömd

 

TÄVLINGS-
ANNONSERING
DIREKTLÄNKAR

 

 Eventor

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Box 418
541 28 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: This is a mailto link

Se all info

Vill du annonsera här? 

Våra samarbetspartner