In English
Hoppa till sidans innehåll

USM 2018

07 SEP 2018 08:41
USM i Luleå gick av stapeln under förra helgen och som vanligt representerades Västergötland av ett stort antal orienteringsungdomar.
  • Uppdaterad: 07 SEP 2018 08:43

På torsdageftermiddagen möttes en stor grupp ungdomar, i åldern 15-16, i Skövde för att kliva på tåget och påbörja resan mot Luleå och USM. Det var nattåg som gällde och vi anlände till Luleå under fredag morgon efter en trevlig tågresa med mycket prat. Vi fick vänta en stund innan vi kunde komma till boendet, som var inuti en stor friidrottshall delandes med flera andra distrikt. Sen påbörjades uppladdningen inför eftermiddagens sprint på diverse vis. Sprinten gick i Gammelstads kyrkstad en bit utanför Luleå, ett mycket speciellt område med små hus i oregelbunden ordning. Man fick verkligen vara på tårna om man hade taktiken att räkna hus. Alla ungdomar bemästrade området bra och två stycken gjorde det extra bra, Arvid Björk, Trollhättans SOK och Elsa Sonesson, Falköpings AIK OK. De kammade hem guldet i H15 resp. D15. Även fler lyckades kläma sig in på en topp 10 placering. 

Lördagens långdistans skulle visa sig vara på exakt samma område som Silva League var på år 2014. Samma Tc och samma start som då, H16 hade t.o.m. samma första kontroll som D18E. Ett mycket tekniskt och spänannde berg. Den vanligast förekommande kommentaren efter målgång var: "Det var jätte svårt" och det kan vi ledare verkligen hålla med om! Tre löpare som lyckades hålla ihop tekniken och ta ett löv var Vera Petterson, Falköpings AIK OK, i D16 med en 6e plats, Lukas Larsson , Skogshjortarna, i H15 med en 7e plats samt Arvid Björk, Trollhättans SOK, i H15 med en 9e plats. 

Distriktsstafetten på söndagen gick i liknande område som lången men längre ner på berget vilket passade våra ungdomar bättre. Det bjöds på en otroligt spännande stafett där Västergötland var med och fightades i täten hela vägen långt in på sista sträckan. Det slutade tillslut med en tredje plats för laget som utgjordes av Arvid Björk, Elsa Sonesson, Lukas Larsson och Lisa Åkesson. De flesta var nöjda med sin insats och som en stolt trupp rullade vi på eftermiddagen mot stationen för att senare på kvällen hoppa på nattåget som tog oss åter till Skövde. 

Skribent: Elvira Björklund
Epost: Adressen Gömd

 

TÄVLINGS-
ANNONSERING
DIREKTLÄNKAR

 

 Eventor

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Box 418
541 28 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: This is a mailto link

Se all info

Vill du annonsera här? 

Våra samarbetspartner