In English
Hoppa till sidans innehåll

Gillar du älgar?

14 SEP 2018 12:02
Nu är ju mark- och viltfrågan inom orienteringssporten ännu lite större än just älgar och ett högst aktuell område för möjligheten att utöva vår idrott i skog och mark. VOF söker nu efter dig som vill förstärka organisationen inom området.
  • Uppdaterad: 14 SEP 2018 12:05

VOF söker dig som är intresserad av mark- och viltfrågor

Här finns en PDF som innehåller nedanstående

Tävlingskommittén söker tillskott inför kommande år. Orienteringen som idrott behöver värna sin möjlighet att utöva sin idrott i skog och mark utifrån gällande förutsättningar och riktlinjer. Dessa frågor har på senare år tagit lite för givet, vilket ter sig vara en ohållbar strategi för framtiden.

Tävlingskommittén
Tävlingskommittén har ett flertal uppgifter. Det handlar om att stödja distriktets föreningar kring deras arrangemang bland annat genom att utbilda och fortbilda funktionärer, samt hantera dispenser med mera.
Upprättandet av tävlingsprogrammet för distriktet åligger också tävlingskommittén tillika att verka för en utveckling av tävlingsverksamheten och om möjligt pröva nya idéer.
Andra områden som ligger inom uppgiften gäller just mark och vilt samt den tekniska utvecklingen inom orienteringssporten.
Tävlingskommittén innefattar även PreO och MTBO.

Uppdragets innehåll och omfattning
Tävlingskommittén har 5-6 möten per år vilka nästan alltid hålls i Vårgårda. Vid sidan om mötena tillkommer visst engagemang i våra värdetävlingar i den mån det är nödvändigt eller efterfrågas, samt medverkan vid en eller ett par utbildnings/fortbildningstillfällen.

Mark- och viltfrågorna är som ovan påtalas ett något eftersatt område i vårt distrikt och med allt fler "tillbud" rörande vår möjlighet att utöva orientering i skog lyftes nu området rejält. Uppdraget för VOFs mark-och viltansvarige är att vara(bli) påläst och kunnig inom området för att kunna ge arrangörer stöd i dessa frågor framförallt i förebyggande syfte men även vid eventuella konflikter. Det ligger även i uppdraget att ha viss omvärdsbevakning samt hålla kontakt med Svenska Orienteringsförbundets anställda/e inom området.

Västergötlands OF ser med oerhörd stor vikt på det här området och det här, delvis nya, uppdraget.

Kan detta vara ett uppdrag för dig? Tveka inte utan hör av dig!

Visa ditt intresse före den 14 oktober!
...en första möjliget att medverka är den 24 oktober!

Vid frågor och/eller intresse kontakta kansliet.
Magnus Sundmark
0725-447736
This is a mailto link

Skribent: Magnus Sundmark
Epost: Adressen Gömd

 

TÄVLINGS-
ANNONSERING

DIREKTLÄNKAR

 

 Eventor

 Vill du annonsera här?

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Box 418
541 28 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: This is a mailto link

Se all info

Vill du annonsera här? 

Våra samarbetspartner