In English
Hoppa till sidans innehåll

Hestra imponerar inför Team Sportia Leagues finalhelg

2017-09-04 11:18
Helgens Medel DM var den näst sista deltävlingen i årets Team Sportia League för klubbsammanräkningarna, Bästa och Mesta klubb och den tredje sista för de individuella klasserna. Hur läget ligger... det följer nedan.
  • Uppdaterad: 2017-09-04 11:26

Men först, fler priser i totalen!
Nytt för i år är att det i samtliga individuella klasser, DH14-DH20, är priser till 1-6 plats i det sammanlagda resultatet. Prisutdelning förättas i samband med klassens prisudelning vid Lång DM på söndagen 10/9.

Bästa och Mesta klubb
Sista deltävlingen för klubbsammanräkningarna är på Sprint DM 9/9. För dessa gäller pris till 1-3 plats i respektive klass. Även denna prisutdelning sker vid Lång DM 10/9.

Ställningen just nu
På Medel DM imponerade Hestra IF genom att med notera säsongshögsta poäng i både mesta och bästa klubb (575, respektive 250 poäng) och vann därmed deltävlingen i båda klasserna. De klättrade också rejält i repektive tabell, från 12:e till 8:e, samma lyft i båda.

I toppen i Mesta klubb håller Falköpings AIK OK fortfarande undan men försprånget mot jagande föreningar är inte ointagligt inför den sista deltävlingen. På andra plats har Trollhättans SOK drygt 100 poäng upp efter att ha passerat IK Gandvik som petades ner till tredje, 23 poäng efter Trollhättan. Ulricehamns OK gjorde ytterligare en bra deltävling och närmar sig pallen men dit fattas det fortfarande 261 poäng.

Bästa klubb leds fortfarande av Trollhättans SOK men här tog närmast jagande Falköpings AIK OK in åtta av de tolv poäng man låg efter inför helgens tävling och nu skiljer således bara fyra poäng klubbarna åt. Trea är fortsatt OK Tranan vilka närmast jagas av Mullsjö SOK och IF Hagen.

Ställning för samtliga klubbar finns på Team Sportia League-sidan.

Ställningen för de individuella klasserna återfinns i serieräknaren på Eventor.

Inför finalhelgen
För Bästa och Mesta Klubb gäller,
Final i och med Sprint DM

För de individuella klasserna gäller,
Deltävling vid Sprint DM
Final på Lång DM

Skribent: Magnus Sundmark
Epost: Adressen Gömd

Klicka här och läs mer om Ungoteket! 

 Eventor

 Vill du annonsera här?

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Box 418
541 28 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725-447736
E-post: This is a mailto link

Se all info

Vill du annonsera här? 

Våra samarbetspartner