In English
Hoppa till sidans innehåll

Hjortarna heta i VT-premiär

08 MAJ 2018 11:11
OK Skogshjortarna, Alingsås, rivstartade när premiären av Västgötatoppen genomfördes i och med Ulricehamns medeldistanstävling den 6 maj. De tog mer än dubbelt så många poäng som andraplacerade Hestra IF.
  • Uppdaterad: 08 MAJ 2018 11:15

I ett stenbrott vid Marbäck ett par kilometer söder om Ulricehamn var arenan placerad och terrängavsnittet som banorna strängats igenom var ganska typisk för området. Storkuperad brukad skog med skiften av tät plantering och områden med mossmattsbeklädd storskog växlades med avverkningsytor och en del mindre sankmarker. Banläggaren hade lyckats väl med banorna som i stora drag bjöd på växlande orientering. Arrangören hade även sett till att arenan var prydlig och välgenomtänkt samt uppskyltad med Västgötatoppenmaterial.

I Västgötatoppen, distriktets nya ungdoms-, junior- och seniorserie, tävlades det i klasserna Ungdom och Klubb den här deltävlingen. I Klubb var det som ovan nämnts rejäl dominans av Alingsåsgänget. Hestra som fick ihop 170 poäng på en andraplats fick se sig slagna med hela 191(!) poäng. Därefter blev det lite tightare med hemmaklubben Ulricehamn på tredje plats med 160 poäng och OK Tranan på fjärde med 155 poäng. Mullsjö och IK Gandvik delade på femteplatsen med 130 poäng vardera.

Fullständig poängställning finns på Västgötatoppensidan.
Här finns även läng till den individuella ställningen i Ungdom (ligger på Eventor)

GPS-tracking
Vid Ulricehamns tävling sprang H16 och D16 med GPS. Deras spår finns nu upplagda i Livelox
Länk H16
Länk D16

Nästa tävling
Nästa deltävlingar i Västgötatoppen innebär två tävlingar på samma dag. Den 20 maj arrangerar Skene SoIS DM Sprint och DM Sprintstafett och båda tävlingarna ingår i Västgötatoppen. Alltså, DUBBLA poäng att springa om denna dag!
Anmälan till tävlingarna går ut den 13 maj och du finner dem i Eventor
Sprint DM
Sprintstafett DM  

Skribent: Magnus Sundmark
Epost: Adressen Gömd

 

TÄVLINGS-
ANNONSERING

DIREKTLÄNKAR

 

 Eventor

 Vill du annonsera här?

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Box 418
541 28 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: This is a mailto link

Se all info

Vill du annonsera här? 

Våra samarbetspartner