In English
Hoppa till sidans innehåll

O-Camp med mjölk från Falköping

11 JUN 2019 09:38
Nu står det klart att Falköpings Mejeri, precis som i fjol, levererar mejerivaror till det stundande O-Campslägret vid Ursand, Vänersborg. Västergötlands OF har tecknat avtal med Mejeriet, om leverans av mjölk, fil, ost och yoghurt.
  • Skapad: 11 JUN 2019 09:38

- Det är mycket positivt att ett lokalt företag med bra miljöpolicy och stadiga grundvärderingar vill vara med och sponsra ungdomsverksamheten i förbundet på det här sättet, säger Magnus Sundmark, verksamhetsledare på Västergötlands Orienteringsförbund.

Falköpings Mejeri värnar om ursprunget och affärsidén är att kunna erbjuda mejeriprodukter,  förädlade i Sverige, av 100 % svensk mjölkråvara.

Mejeriet ägs av 166 mjölkbönder på och omkring Falbygden. Ett 20-tal är anslutna till föreningen KRAV®. På mejeriet Falköping arbetar ca 70 personer med produktion, kvalitetskontroll och administration. Tre tankbilar är sysselsatta med att köra mjölken från gårdarna till mejeriet i Falköping medan 20 bilar, som är lätta att känna igen, kör mjölken ut till butikerna.

Falköpings Mejeri arbetar utifrån att kunder och konsumenter ska känna trygghet i deras produkter som bygger på goda, hälsosamma och naturliga råvaror. De ser till hela samhället, naturen och framtida generationer. Målet är att kontinuerligt reducera miljöpåverkan. Mjölken i samtliga produkter i det stora utbudet av mejeriprodukter kommer från någon av de svenska mjölkgårdar, inom en radie på 7 mil från mejeriet, som är knutna till mejeriet. Bland dessa gårdar finns även produktion av ekologiska produkter.

- Vi vet sedan förra årets läger att både lägerdeltagare och ledare var mycket nöjda med produkterna från Falköpings Mejeri så det känns både bra och tryggt att de återigen levererar till lägret, säger Magnus Sundmark.

Ägande
Falköpings Mejeri ekonomisk förening ägs av 166 lantbrukare varav 139 var aktiva mjölkproducenter den 28 februari 2018. I koncernen ingår de helägda dotterbolagen Grådö Mejeri AB, Västgöta Mjölkförädling och Västgöta Lagerterminal AB. 

Läs gärna mer om Falköpings Mejeri på www.falkopingsmejeri.se.

Skribent: Magnus Sundmark
Epost: Adressen Gömd

 

TÄVLINGS-
ANNONSERING

DIREKTLÄNKAR

 

 Eventor

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Box 418
541 28 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: This is a mailto link

Se all info

Vill du annonsera här? 

Våra samarbetspartner