In English
Hoppa till sidans innehåll

Premiären av Västgötatoppen på vänt

03 APR 2018 13:26
Premiären av nya orienteringsserien i Västergötland, Västgötatoppen, låter vänta på sig då Gudhems IF tvingats ställa in sin tävling 8 april som skulle utgjort den första deltävlingen. Nu blir det Ulricehamn den 6 maj som blir först ut istället.
  • Skapad: 03 APR 2018 13:26

- Vi kommer inte göra några justeringar i upplägget för Västgötatoppen på grund av den inställda tävlingen utan kör vidare som planerat, säger verksamhetsledaren på förbundet Magnus Sundmark.

Det anses vara en rättvis lösning att låta bli att ändra i konceptet eller söka efter ersättningtävling eftersom de flesta klubbar säkert redan har lagt sin plan för verksamheten under året. Innebörden av den inställda tävlingen blir således att för Västgötatoppen - Ungdom blir det en deltävling mindre och i totalen kommer tre av de fyra första deltävlingarna samt poängen i finalen räknas ihop. För Västgötatoppen - Klubb blir följden densamma, en deltävling mindre och därmed räknas fem av de sex första deltävlingarna samt poängen i finalen samman för totalen. Där till kommer juniorernas poäng vid DM tävlingar som fortsatt räknas till 75%.

Gällande Västgötatoppen - Mästare som omfattar klasserna DH18, DH20 och DH21 ingår inte Gudhems tävling i programmet och således är det ingen påverkan alls för dessa.

Informationen på sidan för Västgötatoppen har endast uppdaterats med strykningen av Gudhems tävling. Informationen är i övrigt densamma.

Skribent: Magnus Sundmark
Epost: Adressen Gömd

 Eventor

 Vill du annonsera här?

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Box 418
541 28 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725-447736
E-post: This is a mailto link

Se all info

Vill du annonsera här? 

Våra samarbetspartner