In English
Hoppa till sidans innehåll

Stort projektanslag för UngOteket

2016-09-15 08:55
Allmänna Arvsfonden tror på idén om UngOteket och har beviljat ett rejält anslag för att Västergötlands OF ska kunna utveckla och driva projektet i större skala under de närmsta två åren.
  • Uppdaterad: 2016-09-15 09:14

Om UngOteket
UngOteket är ett projekt som syftar till att öka kunskapen, engagemanget och delaktigheten för unga orienterare i och om sin idrott och förening.
UngOteket är till för unga orienterare som vill lära sig mer om sin förening och sin idrott. Inte nödvändigtvis mer om hur man hittar bättre och snabbare i skogen utan mer om hur orientering "blir till" och hur en förening fungerar.
UngOteket är också ett verktyg för det ideella föreningslivet att klara av en generationsväxling. Att inte bara låta de unga få plats utan lika mycket för de äldre att släppa in de unga. Allt för många ideella föreningsledare har idag mer än fullt upp med att klara av "dagens-måste-krav" och hinner/orkar inte vara strategiska att lämna över på ett bra sätt till de unga. UngOteket är ett verktyg för detta.
Idén om UngOteket utverkades under 2015 och en liten testverksamhet har genomförts med fyra västgötaföreningar. Testverksamheten har visat sig mycket framgångsrik och uppskattad och anslaget från Arvsfonden gäller utveckling, lansering och genomförande i större skala, samt spridning av metod och material.
Mer om UngOtekets första år finns på www.ungoteket.se, men under hösten kommer sidan uppdateras med information kring vad som kommer att gälla framöver.

För föreningen och föreningens unga

Se här! Läs här!

Med ovanstående besked från Arvsfonden kommer det alltså bli en rejäl satsning på UngOteket under nästkommande vinterhalvår och förhoppningarna är såklart att många föreningar och massvis med unga orienterare ska haka på och vara med. En vädjan är att snacka omd et i klubbarna redan nu, ledare och ungdomar emellan. Att delta kommer bli både utvecklande, lärorikt och nyttigt men framförallt riktigt kul!

För dig som brinner för ungdomsorientering
Vi söker också dig som vill jobba med projektet. Det som erbjuds är 100% tjänst i två år och ett väldigt roligt jobb med mycket positiva ungdomar och ledare. Platsannons finns i annan nyhet här.

Översiktligt omdöme från deltagarna vid utvärderingen av UngOtekets testår visade mycket positiva tongångar. Allt var på övre delen av skalan!

 

Skribent: Magnus Sundmark
Epost: Adressen Gömd

 

 Eventor

 Vill du annonsera här?

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Box 418
541 28 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725-447736
E-post: This is a mailto link

Se all info