In English
Hoppa till sidans innehåll

Barn och ungdom


Här har vi samlat information om barn-och ungdomsverksamhet som kan vara till nytta för dig som är aktiv eller ledare för barn och ungdomar. I menyn till vänster hittar du specifika aktiviter/ämnen.

Vill du ha extra inspiration för orienteringsträningen? Spana då in Idébanken.

Idrotten vill

I "Idrotten vill" framgår att idrotten ska följa FN:s konvention om barnets rättigheter. Under 2014 har Riskidrottsförbundet tagit fram anvisningar för barn- och ungdomsidrott. Anvisningarna är ett förtydligande av Idrotten vill och all idrott för barn och ungdomar ska utgå från Idrotten vill och anvisningarna.  Här kan du läsa hela Idrotten vill.

Trygga idrottsmiljöer

Orientering ska genomsyras av glädje och gemenskap där alla ska vara trygga och känna sig respekterade och inkluderade. Vi behöver säkerställa så långt det går att den idrott som erbjuds genomförs i miljöer som är trygga och säkra.

Här kan du läsa mer om förebyggande arbete för att skapa en trygg miljö för barn och ungdomar. Här finns diskussionsmaterial för föreningen.

Frågor?

Har du frågor om barn- och ungdomsverksamheten, kontakta Malin Carlsson:  This is a mailto link telefonnummer: 0730 988 598

Uppdaterad: 09 OKT 2017 14:04
Huvudsponsor
TeamSportia_2radig_CMYK
Partners
Annonser
Ut i det fria

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4765360
E-post: This is a mailto link