In English
Hoppa till sidans innehåll

Jansson laddad och redo för MTBO-säsongen 2017

10 APR 2017 13:26
Under säsongen 2016 fick Marcus Jansson ett litet genombrott i den internationella eliten med några riktigt fina resultat. Nu är han taggad inför den nya säsongen och ser till att börja med fram emot den inledande internationella MTBO-campen.
  • Uppdaterad: 10 APR 2017 14:03

MTBO-campen är den traditionella upptakten för Europas MTB-orienterare. Här samlas, tränar och tävlar både landslagselit, ungdomar och masters under trevliga och utmanande former. I dagsläget är närmare 250 personer anmälda och Sverige har en stark representation med närmare 80 anmälda. Campen genomförs i området Jammerbugten strax väster om Ålborg under perioden 26-30 april.

Läs mer om campen på arrangörernas hemsida. 

För Marcus Jansson blir campen ett bra sätt att starta säsongen på. I år är det ingen WRE så det blir ett rent träningsläger. Tanken är framför allt få till flera bra pass med karta. Förhoppningen är att kunna hitta en trygghet i orientering samt komma igång och köra lite fart.

- Sen vill jag såklart vara snabbast på den avslutande ultralångdistansen. Jag hoppas på tredje gången gillt, säger Marcus.

Vintern i stort som planerat

Marcus hade lite problem med sjukdomar/infektioner i början på vintern. Men efter det har han varit både frisk och skadefri flera månader och har kunnat träna precis som tänkt.

- Jag har haft en längre period med grundträning jämfört med tidigare vintrar, säger Marcus.

- Tanken är att vara i bra form först i sommar, främst i augusti.

Intensiv sommar

Marcus har som målsättning att köra samtliga deltävlingar i världscupen där VM i Litauen i augusti kommer ha högst prioritet. Där ser han de bästa möjligheter till goda resultat på långdistansen. I år kommer det även att vara en masstart, vilket han tycker ska bli väldigt roligt.

Även om VM blir årets viktigaste tävling tror han att både världscupen i Österrike i juli och EM i Frankrike i början av augusti passar ännu bättre terrängmässigt då cyklingen kommer att få en mer avgörande roll.

- Österrike kommer nog att bjuda på väldigt fysiska banor och det vore skönt att få med sig bra resultat därifrån inför VM nästa år.

Även MTB:s Långloppscup lockar

Förutom MTBO kommer Marcus att tävla en del i MTB under året. Framför allt under våren och hösten i och med att MTBO-säsongen till stor del är koncentrerad till juni-augusti.

- Jag hoppas kunna göra några fina resultat i Långloppscupen och placera mig bra i totalen, avslutar Marcus.

Skribent: Anders Stjerndahl
Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar

 WOD


Ut i det fria

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link