In English
Hoppa till sidans innehåll

Nadia Larsson sensationell segrare i Portugal: "Jätteglad!"

21 SEP 2018 15:17
Mountainbikeorienteraren Nadia Larsson vann sensationellt dagens världscuptävling i Portugal. "Jag är jätteglad och jätteöverraskad!" säger hon.
  • Uppdaterad: 21 SEP 2018 15:17

Cecilia Thomasson, den forna blågula stjärnan inom mountainbikeorientering, lade ner sin satsning 2015 och sedan dess har ingen svensk åkare hamnat på pallen individuellt i internationella sammanhang. Förrän nu.

Fredrikshofsåkaren Nadia Larsson, som successivt klättrat uppåt i resultatlistorna, fick under fredagen till en riktig fullträff på världscupavslutningen i Portugal. Larsson vann en tajt medeldistans på 61.36, blott 16 sekunder före finländskan Antonia Haga och 18 sekunder före tjeckiskan Martina Tichovska.

- Jag gjorde en liten knorr på fel stig, men det var bara ett par sekunder. Annars har det gått jättebra, säger Larsson.

- Jättekul att få vinna! Det hade jag verkligen inte räknat med, även om jag såklart har hoppats. Jag har satsat mycket i år och verkligen velat nå så högt som möjligt, och de här tävlingarna är ju sista chansen i år.

Larsson berättar att hon gillade banan, där hon verkligen kunde nyttja sin cykelkapacitet.

- Banan passade mig. Man fick ta i väldigt mycket och mata på med cyklingen. Det var inte jättemycket kupering, men de backar som fanns var riktigt branta. Och underlaget var sandigt; det var lite som om någon höll tag i cykeln så det sög bra även på platten.

Larsson låg länge tvåa i tävlingen, men på den sista delen av banan var hon klart snabbare än finländskan Antonia Haga som tappade segern till svenskan.

- Jag förstod att det var tufft för alla mot slutet, det var över 30 grader och riktigt slitigt. Men jag kände mig stark hela vägen. Det var bara att borra ner huvudet och köra på. Allt gick min väg i dag, säger Larsson.

- Nu ska vi fira, men ganska lågmält. Det är en tuff tävling redan i morgon.

Under lördagen fortsätter världscuptävlingarna i Odemira med en långdistans.

Resultat, världscupen, medeldistans
Damer
1) Nadia Larsson, Sverige, 61.36, 2) Antonia Haga, Finland, +0.16, 3) Martina Tichovska, Tjeckien, +0.18. Övriga svenskor: 14) Sara Forsgren +5.21.
Herrar
1) Ruslan Gritsan, Ryssland, 62.16, 2) Lauri Malsroos, Estland, +0.21, 3) Jussi Laurila, Finland, +0.32. Svenskar: 30) Viktor Larsson +10.48.

Skribent: Mathias Karlsson
Epost: This is a mailto link
Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar
 

Ut i det fria

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annonsplats