In English
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Robert Vorvaň Urbaník

Steven Hale i IOF:s MTBO-commission

12 FEB 2019 20:30
Steven Hale är ny svensk representant i IOF:s MTBO-commission, en kommitté inom IOF som har till uppgift att utveckla MTBO globalt. Hale har många års internationell erfarenhet av såväl orienteringslöpning som MTBO.
  • Uppdaterad: 12 FEB 2019 20:30

Steven Hale har haft en lång och framgångsrik karriär som orienteringslöpare. Han kom till Sverige från Storbritannien i början av 1990-talet och tävlade i många år för OK Tyr i Karlstad med både SM- och Tiomila-segrar som meriter.  Dessutom finns en medalj vardera från VM och NM i prisskåpet.

Karriären inom mountainbikeorientering har varit kortare, cirka fem år, men även den framgångsrik på veterannivå. Steven Hale bor i Falun och tävlar för OK Kåre, en av de större MTBO-föreningarna i Sverige, och 2018 arrangerade klubben SM-helgen där Hale var involverad i såväl kartritning som banläggning.

MTBO-commission består i dag av åtta personer och de har till sin uppgift att samordna och utveckla MTBO internationellt. Delar i detta arbete är exempelvis att planera och samordna det internationella tävlingsprogrammet, att se över regelverk och kartnorm i takt med att grenen utvecklas och att se till att MTBO på olika sätt synliggörs.

Som medlem i MTBO-commission räknar Steven med att bidra med sina mångåriga och internationella erfarenheter av orientering, men också mer specifikt med sina erfarenheter kring kartritning och banläggning inom MTBO. Hans yrkeskunskap inom IT är också värdefull liksom det faktum att hans modersmål är engelska.

Steven ser sig också som en viktig länk mellan IOF och SOFT:s samordningsgrupp för MTBO vilken han räknar med att ha regelbundna kontakter med. Han hoppas också knyta kontakt med aktiva i landslaget vilka säkert har en del åsikter om hur MTBO kan utvecklas.

Skribent: Anders Stjerndahl
Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar
 

Ut i det fria

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annonsplats