In English
Hoppa till sidans innehåll

Alexandersson och Bergman SM-vinnare

09 SEP 2018 16:12
Förra veckan vann Tove Alexandersson och Gustav Bergman långdistansen vid världscupen i Norge. I dag tog samma duo hem SM i långdistans.
  • Uppdaterad: 09 SEP 2018 16:35

Det  bjöds på rejält utmanande orientering både tekniskt och fysiskt när SM-långdistansen avgjordes i Hok några mil söder om Jönköping. Och det var en dag där favoriterna höll på seniorsidan.

På herrsidan visade Gustav Bergman att hans fina höstform håller i sig. För drygt en vecka sedan tog Ravinenlöparen sin första individuella världscupseger på långdistans. I dag bjöd han på ytterligare ett imponerande lopp:

- Det var ett otroligt jobbigt lopp. I den här terrängen är det jättesvårt att bedöma hur fort du springer, för det är så brötigt och så tufft. Jag har inte haft någon bra känsla i kroppen. Men jag fick lite bekräftelser längs vägen, som bland annat när jag sprang om Martin Regborn halvvägs och då fick jag ett kvitto på att jag springer bra, säger Bergman som vann med drygt tre minuters marginal till klubbkompisen Ruslan Glebov (som för en månad sedan tog VM-silver på samma distans).

- Jag har verkligen kämpat hela vägen. På slutet var jag så trött att jag inte orienterade riktigt, så då gjorde jag ett misstag på 45 sekunder, men på det stora hela var det ett bra lopp, säger Bergman.

På damsidan krossade Tove Alexandersson allt motstånd. Segermarginalen blev hela sju minuter, och faktum är att ledningen med bara några kontroller var hela nio minuter. Men två sena bommar av Alexandersson gjorde att Karolin Ohlsson kröp lite närmare.

- Jag kom ikapp Karro som startade nio minuter före mig och drog ifrån henne på väg mot en kontroll, men så missade jag både den kontrollen och även den efterföljande, så det var lite surt. Men på det stora hela var det ett riktigt bra lopp, säger Alexandersson.

Kommande helg avgörs SM medeldistans och stafett. Men då kommer Tove Alexandersson att jaga andra medaljer. Detta då hon springer VM i skyrunning i Skottland, 29 kilometers bergslöpning väntar:

- Jag har inga speciella förväntningar på loppet mer än att jag ska kunna springa resten av orienteringssäsongen efter det, säger Alexandersson.

 

Damer: 1) Tove Alexandersson, Stora Tuna, 101.28, 2) Karolin Ohlsson, Järla, +6.59, 3) Elin Månsson, IFK Göteborg, +12.33, 4) Lisa Risby, Kåre, +12.50, 5) Johanna Öberg, Linné, +16.59.

Herrar: 1) Gustav Bergman, Ravinen, 100.02, 2) Ruslan Glebov, do, +3.19, 3) Emil Svensk, Stora Tuna, +6.40, 4) Filip Dahlgren, Hagaby, +7.17, 5) Martin Regborn, do, +7.47.

Skribent: Mårten Lång
Epost: Adressen Gömd
Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar

 WOD


Ut i det fria

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link