In English
Hoppa till sidans innehåll

Dubbel svensk dubbelseger

01 SEP 2018 19:37
Den svenska supersuccén vid världscupen i Norge fortsätter. I dagens jaktstart blev det dubbelsegrar på både dam- och herrsidan: ”Det känns otroligt bra. Synd att det inte är VM”, säger William Lind. På damsidan tog Tove Alexandersson andra raka.
  • Uppdaterad: 01 SEP 2018 20:16

I dag avgjordes den andra av tre tävlingsdagar under världscupen i Norge. Och det var en riktigt intensiv tävlingsdag med prolog på förmiddagen. Resultaten i prologen låg till grund för eftermiddagens jaktstart. Differensen respektive löpare var bakom ledaren på prologen räknades dubbelt vilket innebär att William Lind stack ut på sjuttonde plats, tre och en halv minut bakom ledande Johan Runesson på eftermiddagens jaktstart:

- Jag gick ut stenhårt från start. Jag vet att det är lätt att man blir lite bekväm om man är längst fram i fältet, så jag förstod att det fanns tid att plocka om man är offensiv. Men jag var helt slut efter en kvart och sedan har det varit tungt, framför allt på slutet, säger Lind som haft en strulig säsong och missade stora delar av säsongens första halva.

Nu visade förra årets VM-trea på långdistans klass när han avgjorde en mycket rafflande spurt där tolv löpare fanns med i segerkampen hela vägen in på slutkilometern.

- Det känns otroligt bra att jag lyckades vinna. Jag brukar bli bättre och bättre ju mer jag får tävla. I går fick jag inte till det, men i dag kände jag hur bra det svarade. Och klart att det är extra kul att vi kunde vinna dubbelt. Synd att det inte är VM, säger Lind som vann sekunden före lagkompisen Gustav Bergman som därmed följde upp gårdagens seger på allra bästa sätt.

- Jag hade problem med ryggen på prologen i morse. Jag tappade mycket i början av loppet för att jag helt enkelt inte kunde springa på det sätt som jag vill. Men nu på eftermiddagen funkade det klart bättre. Och klart att det är skönt att få med sig ytterligare ett bra resultat härifrån, säger Bergman.

Även på damsidan blev det svensk dubbelseger. Tove Alexandersson kopplade greppet redan på förmiddagens prolog och stack ut med tre minuters ledning på eftermiddagens jaktstart:

- Förmiddagens lopp var riktigt bra. Taktiken nu på jaktstarten var att hålla ihop tekniken och inte slappna av för då är det lätt att misstagen kommer, säger Alexandersson som höll ihop loppet på ett imponerande sätt:

- Det var ett stabilt lopp. Jag var ganska sliten efter några tuffa dagar så det viktigaste var att hålla ihop tekniken och inte göra några misstag. Jag ville inte köra för hårt och riskera att göra misstag för jag visste att jag hade ett bra avstånd bakåt, säger Alexandersson som vann med tre och en halv minuts marginal före lagkompisen Karolin Ohlsson som tog andraplatsen efter att ha haft en duell genom hela loppet med ryskan Anastasia Rudnaya.

- Jag älskar den här distansen. Det är som en stafett. Så jag tänkte att jag ska smyga bakom Rudnaya och sedan bomba på upploppet och det lyckades jag med. Jag är så sjukt glad, säger Ohlsson.

 I morgon avslutas för-VM i Norge med stafett.

 

Damer: 1) Tove Alexandersson, Sverige, 42.18, 2) Karolin Ohlsson, do, +3.24, 3) Anastasia Rudnaya, Ryssland, +3.35.

Övriga svenska placeringar: 6) Lina Strand, +5.44, 21) Lisa Risby, +9.02, 27) Lilian Forsgren, +9.59, 28) Sara Hagström, +10.06, 29) Alva Olsson, +11.15, 34) Josefin Tjernlund, +11.32, 42) Elin Månsson, +13.32.

Herrar: 1) William Lind, Sverige, 45.06, 2) Gustav Bergman, do, +0.01, 3) Frederic Tranchand, Frankrike, +0.02.

Övriga svenska placeringar: 8) Albin Ridefelt, +0.09, 13) Johan Runesson, +1.19, 16) Anton Sjökvist, +3.55, 17) Emil Svensk, +4.00, 26) Martin Regborn, +4.34,  

Skribent: Mårten Lång
Epost: Adressen Gömd
Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar
 

Ut i det fria

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link