In English
Hoppa till sidans innehåll

Mästare Bakkman tillbaka: "Tänker kriga om medaljerna"

10 SEP 2015 10:28
Regerande svenska mästarna i långdistans har dragits med skadebekymmer. Tove Alexandersson kommer inte till start. Tillbaka på startlinjen är däremot Fredrik Bakkman. "Jag ska sälja mig dyrt", säger Lidingölöparen.
  • Skapad: 10 SEP 2015 10:28

Tove Alexandersson rehabiliterar fortsatt sin fotskada och har siktet inställt på en comeback i samband med världscupavslutningen i Schweiz, första helgen i oktober.

Regerande långmästaren på herrsidan, Fredrik Bakkman (tidigare Johansson), är dock tillbaka och har bara positiva tankar inför helgen på Muskö.

Bakkman skadade sin ena fot i samband med Swedish League i Dalarna och tvingades till slut ge upp VM-äventyret i Skottland.

Nu är läget ett annat.

- Jag har inte kunnat köra löpträning fullt ut, så som jag hade gjort om jag inte varit skadad, men jag tänker vara med och kriga om medaljerna. Guldet blir svårt att försvara, men jag ska sälja mig dyrt, lovar Bakkman.

Hur är den fysiska statusen?

- Jag har inte haft några bakslag och är på väg tillbaka dit där jag vill vara. Jag har sprungit ett par DM-tävlingar nu, tränat på bra och kompletterat med alternativ träning, crosstrainer och cykel. Det känns väldigt bra. Sista kvarten kommer att bli kämpig, men är jag bra med dit ska det mycket till om jag ska ge mig.

Vad tror du om terrängen då?

- Med min träningsbakgrund passar det väldigt bra med Stockholmsterräng. Det är lite hårdare i marken och svarar bättre än i Göteborg. Det ska bli riktigt kul.

Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar
 

Ut i det fria

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link