In English
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Stina Loman Gustav Bergman tog sitt andra EM-silver när han slutade tvåa på medeldistansen.

SILVER TILL BERGMAN PÅ MEDELDISTANSEN

27 MAJ 2016 16:36
Gustav Bergman var på väg mot guld i medeldistansen. Men ett misstag på den 14:e kontrollen gjorde att han fick nöja sig med ett silver. "Jag är nöjd med silvret, men klart att det svider lite med den miss jag gjorde", säger Bergman.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:37

I söndags vann Gustav Bergman silver på EM-sprinten. I dag kom ytterligare en medalj av samma valör när medeldistansen avgjordes i Cerna Voda.
Och Bergman inledde loppet på absolut bästa sätt. Han spikade den ena kontrollen efter den andra:
- Jag kände mig lite seg på uppvärmningen, inte alls så rapp som jag ville vara, men jag visste att det var orienteringen som skulle avgöra, säger Bergman som ledde med halvminuten när han gjorde sitt enda misstag på den närmare sex kilometer långa banan.
Detta skedde på den 14:e kontrollen:
- Jag måste ha hoppat över kontrollen utan att se den. Så jag vände ifrån den och la säkert en minut innan jag kom tillbaka till samma ställe som jag varit på tidigare. Det är klart att det känns lite surt, men det är som det är. Om jag vetat exakt var jag var hade jag tagit kontrollen, säger Bergman som avslutade loppet på ett mycket bra sätt och sprang i mål som tvåa, 34 sekunder bakom schweizaren Matthias Kyburz som tog sitt andra guld i detta EM.
- Jag är faktiskt lite överraskad att det räckte till silver trots mitt ganska stora misstag. Det är klart att det svider lite att jag la bort guldet, men jag är nöjd med mitt silver, säger Bergman.
Och det var nära att det blev ytterligare en svensk medalj, detta genom Oskar Sjöberg som blev fyra, elva sekunder från bronset:
- Jag är otroligt nöjd med mitt lopp. Jag vet att jag är i mitt livs form och det gjorde att jag var väldigt nervös inför loppet. Bortsett från ett misstag på tolfte kontrollen var det riktigt, riktigt bra, säger Sjöberg.
Damtävlingen pågår.

Herrar: 1) Matthias Kyburz, Schweiz, 31.56, 2) Gustav Bergman, Sverige, +0.34, 3) Lucas Bassset, Frankrike, +0.51, 4) Oskar Sjöberg, Sverige, +1.02.
Övriga svenska placeringar: 9) Johan Runesson, +1.58, 16) Jonas Leandersson, +2.34, 20) Peter Öberg, +2.59, 25) Albin Ridefelt, +3.29.

Skribent: Mårten Lång
Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar
 

Ut i det fria

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link