In English
Hoppa till sidans innehåll

Svensk seger i damstafetten

02 SEP 2018 20:00
De svenska damerna tog en förkrossande seger vid damstafetten under världscupen i Norge. Lina Strand, Karolin Ohlsson och Tove Alexandersson var i ledning i princip från start till mål: ”Vi har sprungit fantastiskt alla tre”, säger Alexandersson.
  • Uppdaterad: 02 SEP 2018 20:03

De svenska löparna har radat upp segrar under för-VM i Norge. Och dagens stafett var inget undantag. Lina Strand gav de blågula en lysande inledning genom att vinna startsträckan:

- Det var en bra startsträcka. Men det var en lite annan känsla jämfört med de senaste dagarna. Då har jag känt mig så pigg i kroppen. I dag fick jag slita i uppförsbackarna. Men tekniskt var det ett bra lopp, jag gjorde en liten bom på tvåan men bortsett från det var det riktigt bra, säger Strand som skickade ut Karolin Ohlsson på mittsträckan.

Ohlsson har varit trea och tvåa på de två individuella loppen under världscuptävlandet i Norge. Nu gick hon ut i ledning och växlade ut Tove Alexandersson i ledning med en och en halv minut på slutsträckan:

- Men jag fick en dålig start. Jag stressade iväg och missade ettan och då blev jag lite småsur. Sen flöt det på bra i några kontroller innan jag gjorde en lite större bom på den sjätte kontrollen. Då trodde jag att dom andra hade passerat. Men de var ju tydligen efter och under den andra halvan av loppet gjorde jag det bra, säger Ohlsson.

Slutsträckans Tove Alexandersson hade inga som helst problem att föra blågult till seger. Men även hon inledde med en bom på den första kontrollen innan hon hittade in i orienteringen.

Segern betyder att Alexandersson vunnit samtliga lopp under för-VM i Norge.

- Jag vet att den här terrängen passar mig och hela det svenska laget. Jag ser verkligen fram mot VM här nästa år, säger Alexandersson.

Segermarginalen till tvåan Norge blev närmare två och en halv minut. Det svenska andralaget fick en bra inledning där Lisa Risby var tvåa in på förstasträckan, men laget diskades senare på grund av en överhoppad kontroll. Tredjelaget med Lilian Forsgren, Josefin Tjernlund och Elin Månsson slutade åtta.

Herrtävlingen pågår.

 

Damer: 1) Sverige (Lina Strand, Karolin Ohlsson, Tove Alexandersson), 112.55, 2) Norge (Silje Ekroll Jahren, Marianne Andersen, Kamilla Olaussen), +2.23, 3) Finland (Sari Anttonen, Lotta Karhola, Henna Riikka Haikonen), +3.32… 8) Sverige 3 (Lilian Forsgren, Josefin Tjernlund, Elin Månsson), +15.59.

Sverige 2 diskvalificerad på grund av felstämpling.

Skribent: Mårten Lång
Epost: Adressen Gömd
Till svenskorientering.se
Partners
 Våra partners
Länkar
 

Ut i det fria

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link